Service menu right

Open data van RVO

Wilt u onze informatie op uw eigen website plaatsen? Dat kan met onze open data. Onze informatie is namelijk openbaar. U mag deze hergebruiken.

Zo kunt u alle informatie - of een selectie daarvan - aanbieden aan de bezoekers van uw eigen website. En in uw eigen huisstijl.

Wat zijn open data?

Open data zijn gegevens die iedereen mag gebruiken en verspreiden. Ondernemers gebruiken open data onder andere om nieuwe producten, zoals apps, te ontwikkelen. De overheid stimuleert dit.

Welke informatie is via open data beschikbaar?

De meeste informatie is via open data beschikbaar. Het gaat bijvoorbeeld om alle subsidies, financieringen en onderwerpen.

De volgende data sets zijn beschikbaar:

Verder bieden we nog de volgende webservices:

Wat is XML?

XML staat voor eXtensible Markup Language. XML is ontwikkeld door het World Wide Web Consortium (W3C), een onafhankelijke organisatie die web-gerelateerde technologie├źn en standaarden ontwikkelt. Met XML kunnen gegevens op een gestructureerde manier vastgelegd worden. XML gebruikt daarvoor zogenaamde elementen en attributen. XML lijkt qua indeling op HTML. Het verschil is dat HTML vooral gebruikt wordt om gegevens op te maken, en XML om gegevens in te delen. XML wordt steeds meer gebruikt om gegevens via internet te versturen of uit te wisselen. Een populair voorbeeld hiervan is RSS.

Moet u Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als bron vermelden?

U bent niet altijd verplicht onze naam te vermelden. Tenzij het anders vermeld staat bij de data sets en webservices. Vanwege copyright mag u ons beeldmateriaal niet gebruiken.

Meer weten?

Uitleg over het gebruik van geoservices (CBS)

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
U kunt via dit formulier geen vragen aan ons stellen. Heeft u een vraag? Ga dan naar www.rvo.nl/contact en neem contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.