"Mijn werk heeft een tastbaar effect voor onze maatschappij"

Gepubliceerd op:
2 mei 2022
Laatst gecontroleerd op:
21 november 2023

In 2021 maakte informatie-architect Edwin Habraken de overstap naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). “Een stap die ik op voorhand niet had ingecalculeerd. Op dat moment was ik van plan om naar Friesland te verhuizen. Een nieuwe baan in de Randstad stond niet op mijn planning. Maar toen RVO mij benaderde, besloot ik toch te reageren op de vacature. Gelukkig heb ik die kans niet aan mij voorbij laten gaan!"

Edwin woont inmiddels met zijn gezin in Friesland. “En dat valt goed te combineren. RVO heeft het hybride werken namelijk volledig omarmd. Momenteel werk ik 2 dagen op een kantoor van RVO en de overige dagen vanuit huis.”

Wat is jouw rol als informatie-architect?

"Binnen de CIO office ben ik onderdeel van het CIO-office architectuurteam. Onze gezamenlijke opgave is het bewaken van de IV-koers en het ontwikkelen van een toekomstbestendige architectuur. Elke architect doet dit vanuit zijn eigen domein en expertise. Zo werken we aan businessdomeinen, zoals het Gemeenschappelijk landbouwbeleid en innovatiefinanciering. Maar ook aan conceptuele domeinen, zoals integratie en documentmanagement."

"Wat ik een mooie uitdaging vind binnen mijn werk is het versterken van de ketensamenwerking binnen de organisatie. Dat doe ik door het opzetten van een effectief IV-landschap met de inzet van generieke componenten. Bij RVO werken we nu met veel verschillende processen en systemen. Om hier een samenwerkend geheel van te maken blijft een interessante puzzel."

Wat is een project waar je trots op bent?

"Binnen de CIO office krijgt ons team de mogelijkheid om aan projecten te werken die aansluiten bij onze eigen interesse- en expertisegebieden. Dat zorgt ervoor dat ik werk met bevlogen collega’s die zich elke dag volledig inzetten om mooie resultaten neer te zetten. Dat geeft energie!"

"Zo heb ik het afgelopen jaar aan een project gewerkt, waar ik met trots op terugkijk. Samen met een multidisciplinair team van IV-specialisten hebben we een breed onderzoek gedaan naar de trends, ontwikkelingen en kansen binnen het IV-domein. Hiermee hebben we voor RVO een visie op digitale dienstverlening ontwikkeld. Deze visie is binnen de organisatie breed getoetst en wordt meegenomen in de nieuwe strategie voor 2025."

Hoe ervaar jij het werken bij RVO?

"RVO is een organisatie van doeners en aanpakkers. Dat past goed bij mij. Daarnaast spreekt het brede werkveld van RVO mij aan. Zo werken we aan nationale stimulering, ontwikkelingssamenwerking, ruimtevaart en handelsmissies. Mijn werk heeft een tastbaar effect voor onze maatschappij en daar draag ik graag aan bij. Samen met mijn team heb ik een sleutelrol in het realiseren van de ambities."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Edwin bij RVO te werken? Bekijk de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?