Van stagiair naar trotse medewerker

Gepubliceerd op:
31 mei 2023
Laatst gecontroleerd op:
5 juni 2023

Sam Dijsselbloem is tijdens zijn studie bos-en natuurbeleid bij RVO begonnen als stagiair. Nu werkt hij bij ons als adviseur op het gebied van duurzaam bouwen. Hij is erg blij met deze functie. "Ik merkte dat RVO vertrouwen in mij had", aldus Sam. Zijn afstudeeronderzoek ging over houtbouw, dat is het toepassen van hout als bouwmateriaal. Tijdens dat onderzoek kwam hij met ons in aanraking. "Via RVO vond ik veel informatie, hierdoor raakte ik enthousiast. Daarom regelde ik een interview met een expert bij RVO. Dat kon ik goed gebruiken als input voor mijn onderzoek. Ook leek het mij tof om stage te lopen bij RVO. Zo kon ik verder met mijn interesse voor houtbouw. Ik zag het al helemaal voor mij!”

Nadat het interview was afgelopen, waagde hij de gok. Hij had nog één laatste vraag: of hij kon stage lopen bij RVO. En dat pakte goed uit, want na het interview zorgen we voor een stage. "Ik was heel blij, want RVO is een goede match met mijn achtergrond en interesses in innovatie, duurzaamheid en agro."

Oriënteren door te ontdekken en verkennen

Na het afronden van zijn scriptie was Sam er klaar voor: hij wilde zijn kennis toepassen in de praktijk. Door zijn stagebuddy werd hij aangemoedigd om te ontdekken en te verkennen. Zo heeft hij met verschillende collega’s meegelopen en heeft hij meerdere bijeenkomsten, conferenties en overleggen bezocht. "Iedereen was erg toegankelijk. Hierdoor voelde het meteen al relaxed om overal aan te kloppen en vragen te stellen over het werk dat iedereen doet. Doordat ik geen drempel voelde om vragen te stellen, kon ik mij makkelijk oriënteren."

Een voorproefje van wat het werk inhoudt

Door een ondersteunende rol te bieden in verschillende projecten is Sam in een hoog tempo door de bouwsector gevlogen. "Ik heb samen met collega’s een webinar georganiseerd en meegewerkt aan promotiewerk voor de 'Buyer Group Houtbouw'. Bij de Buyer Group Houtbouw stimuleren we de opschaling van houtbouw. Ook heb ik presentaties gegeven bij gemeenten. Daarnaast heb ik bijgedragen aan het artikel koplopers in circulair bouwen en heb ik een item geschreven over brandweerkazernes van hout. Binnen het team heb ik excursies georganiseerd, zoals een tour door Amsterdam langs circulaire gebouwen. Voor mij is proberen en ervaren belangrijk om erachter te komen wat ik wil doen en waar mijn kracht ligt."

Bijdragen aan een schonere planeet

Sam heeft altijd al werk willen doen waarbij hij kan bijdragen aan verduurzaming en het oplossen van de klimaatproblemen. "Mijn doel is dat als ik met pensioen ga, een bijdrage heb geleverd aan een beter bestaan en een schonere planeet. Bij RVO krijg ik hier de kans voor. De dingen die ik doe worden meegenomen in beleidskeuzes, waardoor mijn werk direct impact heeft. Dit vind ik heel gaaf."

Van stagiair naar trotse RVO’er

Tijdens zijn stage dacht Sam na over de toekomst. "Ik was er al snel over uit dat ik het gaaf zou vinden om bij RVO te blijven werken en mijzelf verder te ontwikkelen. Ik heb dit aangegeven bij mijn manager en zij gaf aan dat zij dit ook wel zagen zitten. Ik kreeg een baan aangeboden en alles werd snel geregeld. Sinds september 2022 ben ik aan het werk als RVO’er. Stiekem was dit waar ik op hoopte. De stage was zo leuk, dat ik niet weg wilde."

Wat kun jij doen bij RVO?

Lijkt het jou leuk om net als Sam aan de slag te gaan bij RVO? Bekijk dan de openstaande vacatures en jouw mogelijkheden op Werken bij RVO.

Vragen?

Neem contact op met het Servicepunt Werken. Dat kan via solliciterenrvo@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?