Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst aanvragen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst

23-12-2020

Heeft u het Belastingdienst eH3-inlogmiddel aangeschaft om aangifte te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z), het nieuwe portaal voor ondernemers? Of heeft u een bestaand eHerkenningsmiddel omgezet naar het Belastingdienst eH3-inlogmiddel? Dan kunt u via de ‘Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst’ een compensatie aanvragen van € 24,20 inclusief btw per jaar.

De regeling compenseert 1 Belastingdienst eH3-inlogmiddel per organisatie per jaar. Het bedrag van de vergoeding is gebaseerd op de laagste prijs in de markt.

Let op: U kunt alleen gebruik maken van deze compensatieregeling als u het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel heeft aangeschaft. Logt u in met een gewoon eH3 middel, dan krijgt u een foutmelding.

Belastingdienst eH3-inlogmiddel

Lees meer over het specifieke Belastingdienst eH3-inlogmiddel.

Voor wie?

Alle organisaties die het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling.

Uitzonderingen

  • Heeft u een eenmanszaak of bent u zzp'er? Dan kunt u geen gebruikmaken van de compensatieregeling. U kunt gratis belastingaangifte doen met DigiD.
  • Machtigt u een tussenpersoon (intermediair) om namens u de belastingaangifte te verzorgen? Dan zal de intermediair eHerkenning moeten aanschaffen. Deze kosten vallen niet onder de compensatieregeling.

Aanvragen

U kunt tweemaal de compensatie aanvragen: 

  • van 30 november 2020 tot en met 31 augustus 2021 (1e jaar);
  • van 1 september 2021 tot en met 31 juli 2022 (2e jaar). 
Een aanvraag indienen is eenvoudig. U heeft hiervoor het Belastingdienst eH3-inlogmiddel nodig. Een aanvraag indienen gaat via de volgende stappen:
  • Ga op de mijn omgeving naar het aanvraagformulier voor de compensatieregeling 
  • Log in met uw Belastingdienst eH3-inlogmiddel.
  • Vul uw naam, adresgegevens, e-mailadres en rekeninggegevens  in.
  • Heeft u alles ingevuld? Verstuur dan het formulier via de button 'verzenden'.
  • U ontvangt een bevestigingsmail dat uw aanvraag is ontvangen. Ontvangt u geen bevestigingsmail? Controleer dan of u alles heeft ingevuld en of u de aanvraag daadwerkelijk heeft verstuurd via de button 'verzenden’'

Na uw aanvraag

Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag neemt RVO een beslissing. Als RVO binnen deze termijn geen besluit kan nemen, ontvangt u bericht over een verlenging van deze termijn. 

RVO betaalt de vergoeding van € 24,20 inclusief btw rechtstreeks uit op het opgegeven rekeningnummer.

Meer informatie over de regeling

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.