Open voor aanvragen

Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst

Gepubliceerd op:
31 juli 2020
Laatst gecontroleerd op:
19 oktober 2021

Heeft u het Belastingdienst eH3-inlogmiddel aangeschaft om aangifte te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z), het nieuwe portaal voor ondernemers? Of heeft u een bestaand eHerkenningsmiddel omgezet naar het Belastingdienst eH3-inlogmiddel? Dan kunt u via de ‘Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst’ een compensatie aanvragen van € 24,20 inclusief btw per jaar.

De regeling compenseert 1 Belastingdienst eH3-inlogmiddel per organisatie per jaar. Het bedrag van de vergoeding is gebaseerd op de laagste prijs in de markt.

Let op: U kunt alleen gebruik maken van deze compensatieregeling als u het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel heeft aangeschaft. Logt u in met een gewoon eH3 middel, dan krijgt u een foutmelding.

Belastingdienst eH3-inlogmiddel

Lees meer over het specifieke Belastingdienst eH3-inlogmiddel.

Voor wie?

Alle organisaties die het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling.

Uitzonderingen

  • Heeft u een eenmanszaak of bent u zzp'er? Dan kunt u geen gebruikmaken van de compensatieregeling. U kunt gratis belastingaangifte doen met DigiD.
  • Machtigt u een tussenpersoon (intermediair) om namens u de belastingaangifte te verzorgen? Dan zal de intermediair eHerkenning moeten aanschaffen. Deze kosten vallen niet onder de compensatieregeling.

Aanvragen

De sluitingsdatum op onze website (31 augustus) en in de Staatscourant (30 september) waren helaas niet gelijk. Onze excuses voor de verwarring. Wij volgen de publicatie in de Staatscourant.

De volgende data houden wij aan voor de aanvraagperiodes: 

  • 1e termijn kunt u aanvragen van 30 november 2020 t/m 30 september 2021
  • 2e termijn kunt u aanvragen van 1 september 2021 t/m 30 september 2022

Let op: Als u zowel voor 2020 als voor 2021 een aanvraag wilt doen, moet u voor elk termijn een apart formulier invullen.

Een aanvraag indienen is eenvoudig. U heeft hiervoor het Belastingdienst eH3-inlogmiddel nodig. Een aanvraag indienen gaat via de volgende stappen:

  • Ga naar het inlogportaal
  • Log in met uw Belastingdienst eH3-inlogmiddel.
  • Vul uw naam, adresgegevens, e-mailadres en rekeninggegevens  in.
  • Heeft u alles ingevuld? Verstuur dan het formulier via de button 'verzenden'.
  • U ontvangt een bevestigingsmail dat uw aanvraag is ontvangen. Ontvangt u geen bevestigingsmail? Controleer dan of u alles heeft ingevuld en of u de aanvraag daadwerkelijk heeft verstuurd via de button 'verzenden’'

Na uw aanvraag

Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag neemt RVO een beslissing. Als RVO binnen deze termijn geen besluit kan nemen, ontvangt u bericht over een verlenging van deze termijn. 

RVO betaalt de vergoeding van € 24,20 inclusief btw rechtstreeks uit op het opgegeven rekeningnummer.

Meer informatie over de regeling

Vragen over eHerkenning?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?