Open voor aanvragen

Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst

Gepubliceerd op:
31 juli 2020
Laatst gecontroleerd op:
28 september 2022

Heeft u het Belastingdienst eH3-inlogmiddel aangeschaft om aangifte te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z), het nieuwe portaal voor ondernemers? Of heeft u een bestaand eHerkenningsmiddel omgezet naar het Belastingdienst eH3-inlogmiddel? Dan kunt u via de ‘Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst’ een compensatie aanvragen van € 24,20 inclusief btw per jaar.

De regeling compenseert 1 Belastingdienst eH3-inlogmiddel per organisatie per jaar. Het bedrag van de vergoeding is gebaseerd op de laagste prijs in de markt.

Let op: U kunt alleen gebruik maken van deze compensatieregeling als u het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel heeft aangeschaft. Logt u in met een gewoon eH3 middel, dan krijgt u een foutmelding.

Belastingdienst eH3-inlogmiddel

Lees meer over het specifieke Belastingdienst eH3-inlogmiddel.

Voor wie?

Alle organisaties die het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling.

Uitzonderingen

  • Heeft u een eenmanszaak of bent u zzp'er? Dan kunt u geen gebruikmaken van de compensatieregeling. U kunt gratis belastingaangifte doen met DigiD.
  • Machtigt u een tussenpersoon (intermediair) om namens u de belastingaangifte te verzorgen? Dan zal de intermediair eHerkenning moeten aanschaffen. Deze kosten vallen niet onder de compensatieregeling.

Aanvragen

U kunt een aanvraag indienen tijdens de volgende aanvraagperiodes:

  • kalenderjaar 2022: u kunt aanvragen van 1 oktober 2022 t/m 30 september 2023
  • kalenderjaar 2023: u kunt aanvragen van 1 oktober 2023 t/m 30 september 2024

Let op: Voor elk kalenderjaar moet u dus een aparte aanvraag voor compensatie indienen.

Een aanvraag indienen is eenvoudig. U heeft hiervoor het Belastingdienst eH3-inlogmiddel nodig. Een aanvraag indienen gaat via de volgende stappen:

  • Ga naar het inlogportaal
  • Log in met uw Belastingdienst eH3-inlogmiddel.
  • Vul uw naam, adresgegevens, e-mailadres en rekeninggegevens  in.
  • Heeft u alles ingevuld? Verstuur dan het formulier via de button 'verzenden'.
  • U ontvangt een bevestigingsmail dat uw aanvraag is ontvangen. Ontvangt u geen bevestigingsmail? Controleer dan of u alles heeft ingevuld en of u de aanvraag daadwerkelijk heeft verstuurd via de button 'verzenden’'

Na uw aanvraag

Binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag neemt RVO een beslissing. Als RVO binnen deze termijn geen besluit kan nemen, ontvangt u bericht over een verlenging van deze termijn. 

RVO betaalt de vergoeding van € 24,20 inclusief btw rechtstreeks uit op het opgegeven rekeningnummer.

Meer informatie over de regeling

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?