The Student Hotel The Hague - Den Haag

Laatst gecontroleerd op:
12 september 2021
Gepubliceerd op:
2 september 2021

Een voormalig verzorgingshuis in de Schilderswijk te Den Haag is in 2014 getransformeerd tot een 'short stay facility'. Je kunt er een kamer per maand huren (voor € 645,-) of per nacht (€ 55,-). Een fiets is inbegrepen. Restaurant en fitness zijn ook aanwezig.

Beschrijving

Het betreffende gebouw is het Van Limburg Stirumhuis nabij treinstation Den Haag Hollands Spoor. Het is een stedelijke omgeving, in nabijheid van veel voorzieningen.

Technische aspecten en Uitvoering

Het verzorgingshuis Limburg Stirum Huis bevatte 126 kamers en 50 aanleunwoningen. HVE architecten kreeg van City Living de opdracht een studentenhotel met 306 kamers te ontwerpen. Bij de renovatie was het van groot belang dat de eigenschappen van het oude gebouw zoveel mogelijk intact bleven. Enkele bestaande gevels zijn volledig vervangen door nieuwe gevels. Van de overige gevels van het gebouw zijn alleen de balkons en erkers vervangen door franse balkons. De structuur van het gebouw heeft een beukmaat van 3,60 m en leent zich goed voor deze nieuwe functie. Het oorspronkelijke verzorgingshuis bestond uit drie bouwdelen. Het gedeelte aan de Hoefkade was 6 lagen hoog, het deel aan de Van Limburg Stirumstraat 7 lagen en het tussengedeelte aan het binnenhof 5 bouwlagen. Het volume aan het binnenhof is verhoogd en voorzien van een nieuwe gevel. De aanbouwen zijn uit het hof verwijderd en de tuin is opnieuw ingericht. Om het idee van een hof te versterken is de toegang aan de Van Limburg Stirumstraat afgesloten.

Succesfactoren

Door gebruik te maken van een hotelvergunning is The Student Hotel niet gebonden aan het puntensysteem dat een maximum huurprijs voorschrijft voor sociale huurwoningen. Bij aankoop van het verzorgingshuis is de bestemming Hotel op het pand aangevraagd. Dat leverde de vrijheid op om zelf een nieuw marktproduct te ontwikkelen.

Kenmerken

Bent u tevreden over deze pagina?