EP-Online

Gepubliceerd op:
13 juli 2017
Laatst gecontroleerd op:
25 augustus 2021

EP-Online is de officiële landelijke database waarin energieadviseurs energieprestatie-indicatoren en energielabels kunnen registreren.

Wilt u de geregistreerde energielabels en/of energieprestatie-indicatoren van een gebouw of woning raadplegen? Maak dan gebruik van het EP-Online-register. Hier kunt u op adresniveau informatie ophalen over de registratiedatum, energieprestatie-indicatoren, Energie-Index en labelklasse van een woning of gebouw.

Energielabels zoeken

Energielabels en energieprestatie-indicatoren zoekt u op verschillende manieren:

1. U zoekt labelinformatie over een bepaald gebied

Cijfers over een bepaald gebied kunt u vinden op de databank Klimaatmonitor onder ‘gegevens op wijk- en buurtniveau’. Onder ‘niveau’ kunt u kiezen voor de buurt, wijk, gemeente of provincie.

2. U zoekt één of enkele labels op adresniveau

Dit kan via 'Zoek je energielabel' of via 'EP-Online.nl' waar u de adresinformatie kunt invullen. Beide sites tonen ook de labelklasse voor het WWS (Woningwaarderingsstelsel, de huurpunten). Via EP-Online downloadt u ook het afschrift van het energielabel (alleen voor energie-adviseurs/certificaathouders). Een label is alleen geldig en definitief als deze in EP-online is geregistreerd. Bent u eigenaar en wilt u het afschrift downloaden? Dit regelt u via de website MijnOverheid.

3. U zoekt een groot aantal labels op adresniveau

Maak gebruik van de webservice. Voordeel hiervan is dat de gegevens actueel zijn. Alle gegevens vanaf de vorige dag zijn beschikbaar. Voor het gebruik van deze webservice is ICT-kennis noodzakelijk.

Webservice

Wilt u automatisch mutatiebestanden ontvangen van geregistreerde labels? Dan kunt u toegang krijgen tot onze webservice. Hiervoor vraagt u een API-key aan.

Toelichting op de webservice

Meer informatie over deze webservice staat in de Handleiding EP-Online opvragen bestanden en webservice.

Voor energieprestatieadviseurs

Vragen over energielabels of Energie-Index?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?