Algerije: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
5 maart 2021

Als u zakendoet in het buitenland, heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van experts ter plaatse. In El-Biar staat de ambassade voor u klaar. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Algerije altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kan doen.

Kent u de wegen in Algerije al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in El-Biar

De ambassade is gevestigd in El-Biar, dat een paar kilometer ten westen van de Algerijnse hoofdstad Algiers ligt. Algiers ligt aan de middellandse zee en is na Tunis de noordelijkste hoofdstad van Afrika.

De economische afdeling en de Landbouwraad bevinden zich hier ook. Heeft u vragen over zakendoen in Algerije? Wilt u weten welke kansen en trends er zijn in Algerije? Het ambassadenetwerk houdt de lokale markt in de gaten en u kunt ze benaderen voor vragen hierover.

Heeft u vragen die niet gaan over zakendoen en wilt u contact opnemen met de ambassade in El-Biar? Bekijk dan de contactinformatie van de ambassade op de website Nederland Wereldwijd.

Wat heeft het ambassadenetwerk in Algerije voor u te bieden?

Het ambassadenetwerk in Algerije probeert het Nederlandse bedrijfsleven zoveel mogelijk bij te staan bij het zakendoen met Algerije. Het netwerk biedt u in grote lijnen onder andere:

 • Informatie over kansrijke sectoren en over Algerije in het algemeen;
 • Op maat gemaakte antwoorden op uw (handels)vragen;
 • Hulp bij het vinden van betrouwbare handelspartners in uw vakgebied;
 • Organisatie van handelsmissies naar/vanuit Algerije;
 • Informatie over Algerijnse instellingen.

Heeft u advies op maat nodig?

Dan wil de economische afdeling van de ambassade in El-Biar u graag helpen met uw vragen.

Adres:
23/27 Chemin
Cheikh Bachir El-Ibrahimi
El-Biar
E: alg-ea@minbuza.nl
T: +213 23 05 28 47 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Heeft u landbouwgerelateerde vragen? Stuur ze via het e-mailadres alg-lnv@minbuza.nl. Of neem telefonisch contact op met het Landbouwteam (zie hieronder).

Landbouwteam

Algerije is lang niet zelfvoorzienend in voedingsmiddelen en er is daarom een grote import van levensmiddelen, waaronder ook kaas en melkpoeder uit Nederland.

Nederland speelt van oudsher een belangrijke rol in de Algerijnse aardappelteelt. Algerije is zelfs de belangrijkste afzetmarkt voor Nederlandse pootaardappelen. Ook importeert Algerije hoogwaardig Nederlands melkvee, tuinbouwzaden en landbouwkennis. Nederland ondersteunt de ontwikkeling van de Algerijnse landbouw met projecten die gericht zijn op efficiëntieverbetering en kennisoverdracht.

Wat kunt u verwachten van het Landbouwteam in El-Biar?

Het landbouwteam voor Algerije maakt deel uit van het landbouwattachénetwerk dat wereldwijd werkzaam is in meer dan 70 landen. Wat doet dit team voor u?

 • Samenwerking stimuleren tussen Nederland en Algerije op het gebied van landbouw, agribusiness, voedsel, visserij, natuurbeheer, landbouwonderzoek en landbouwonderwijs;
 • Exportbevordering van landbouwproducten en diensten uit Nederland naar Algerije en waar mogelijk de export van Algerijnse landbouwproducten naar Nederland;
 • Informatie bieden aan Nederlandse bedrijven uit eerdergenoemde sectoren, die hun activiteiten naar Algerije willen uitbreiden;
 • Steun voor de Nederlandse agrosector, die reeds actief is in Algerije.

Kijk ook op de website van de Landbouwraad bij Algerije. Hier vindt u nieuws en achtergrondinformatie over de sector.

Wie zijn het Landbouwteam in Algerije?

Het Landbouwteam voor Algerije omvat:

 • Mw. Sabrina Waltmans - Landbouwraad
 • Dhr. Mohamed Naouri - Landbouwadviseur
 • Mw. Meriem Semari - Beleidsondersteuner

Wilt u de landbouwraad beter leren kennen? Lees dan het interview met Sabrina Waltmans op de website van Agroberichten.

Wat zijn de contactgegevens van het landbouwteam?

T: +213 23 05 28 47
E: alg-lnv@minbuza.nl
W: Agroberichten Algerije
Twitter: @NLagriAlgiers

Hulp nodig bij uw zaken in Algerije?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?