Marktrapport Argentinië: kansen in auto-onderdelen

Gepubliceerd op:
9 juli 2021
Laatst gecontroleerd op:
14 juni 2021

Hoe ziet de auto-onderdelensector in Argentinië eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het korte rapport 'Auto parts in Argentina'. Vraag het rapport aan het formulier op deze pagina. 

Rapport 'Auto parts in Argentina'

Het rapport 'Auto parts in Argentina' geeft een kort overzicht van de auto-onderdelensector in Argentinië. Het brengt de kansen voor Nederlandse bedrijven op deze markt, zowel via export van technologieën als in samenwerking met lokale bedrijven, in kaart.

De Argentijnse auto-onderdelensector

In Argentinië staan zo'n 15 miljoen voertuigen geregistreerd. De gemiddelde leeftijd hiervan is 14,8 jaar. De automotivesector biedt werk aan ongeveer 130.000 mensen en is een van de grootste werkgevers in de productiesector. Argentinië exporteert naar 43 landen voor een totaal van ongeveer $ 4500 miljoen per jaar. Het land is voor zijn auto-industrie grotendeels afhankelijk van invoer. Momenteel voert het voor elk ter plaatse gebouwd voertuig zo'n $ 17.000 aan onderdelen in.

Hoewel de pandemie de economie heeft verzwakt, is Argentinië de op één na grootste economie van Zuid-Amerika en werd in 2020 voor $ 5 miljard aan auto-onderdelen ingevoerd. De verwachting is dat de markt zal overschakelen op nieuwe, duurzame technologieën.

Kansen voor Nederlandse ondernemers in Argentinië

Er liggen kansen voor Nederlandse ondernemers op de markt voor aandrijving met elektrische, hybride en waterstoftechnologieën. Deze technologieën kunnen de Argentijnen goed gebruiken om meer milieuvriendelijke voertuigen te maken.

Stimuleringsmaatregelen

Door de nieuwe wet voor duurzame mobiliteit gaan er binnenkort stimuleringsmaatregelen gelden voor technologieën die auto's milieuvriendelijker maken.

3 tips voor de Argentijnse automotivesector

1. Leer de Argentijnse cultuur goed kennen

Om de markt succesvol te betreden, is kennis van de unieke cultuur en de bedrijfsprocessen in Argentinië nodig. Goede banden onderhouden met relevante spelers is een belangrijke succesfactor.

2. Neem deel aan evenementen

U kunt aandacht trekken door deel te nemen aan nationale en internationale evenementen. Dit kan een goede springplank zijn naar de Argentijnse automotivemarkt. Kleinere bedrijven kunnen de aandacht trekken door samen hun portfolio's te presenteren tijdens seminars en workshops.

3. Neem contact op met de ambassade

Voor informatie over de logistieke markt en verdere ondersteuning in Argentinië kunt u terecht bij het Netherlands Business Support Office (NBSO), de ambassade in Buenos Aires en de Nederlands – Argentijnse Kamer van Koophandel (CCAH).

Vraag direct gratis het marktrapport aan

Het volledige marktrapport gaat concreet in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen. Vul het formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?