Marktrapport Argentinië: Kansen in de Life Sciences & Health-sector

Gepubliceerd op:
22 april 2021

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de ambassade in Buenos Aires, de LNV-raad en het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Córdoba publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Argentinië. Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Collaboration opportunities for the Dutch Life Sciences & health sector'. Het volledige rapport kunt u opvragen via het formulier op deze pagina.

Rapport Life sciences & health in Argentinië

De Nederlandse ambassade in Buenos Aires heeft in april 2021 het Engelstalige rapport 'Collaboration opportunities for the Dutch Life Sciences & health sector' gepubliceerd. In dit rapport krijgt u een overzicht van de huidige Argentijnse gezondheidssector, welke kansen er liggen en hoe u daarop kunt inspelen.

Achtergrond gezondheidszorg Argentinië

Argentinië is een opkomende markt en op een na de grootste nationale economie van Zuid-Amerika. Het land heeft bijna 45 miljoen inwoners. Gezondheidszorg is een belangrijke sector in Argentinië, vooral sinds de coronapandemie. De zeer innovatieve Argentijnse private gezondheidssector telt zo'n 2.000 ziekenhuizen en richt zich op kwaliteit en efficiëntie in de gezondheidszorg.

Kansen voor life sciences & health

In Argentinië liggen de kansen vooral in medische apparatuur, digitale gezondheidzorg (HIMSS & telegeneeskunde) en volksgezondheid.
 
De markt wordt verder versterkt door:
  • private partijen die op zoek zijn naar technologie van hoogwaardige kwaliteit;
  • in Argentinië is een relatief grote markt voor onderzoek en klinische proeven;
  • voor het specialistische werk op het gebied van life sciences & health zijn goed gekwalificeerde professionals beschikbaar.

3 Tips voor de Argentijnse life sciences & health sector

1. Let op uw uiterlijk

Argentijnen hechten waarde aan een goed verzorgd uiterlijk, ook al is het buiten 30 graden. Argentijnen vinden zaken als nette kleren en welbespraaktheid belangrijk.

2. Neem deel aan evenementen

Het bezoeken van lokale beurzen in Argentinië is aan te raden, maar de grote private partijen zijn vaak te vinden op internationale beurzen over medische technologie in Brazilië, de Verenigde Staten en de Europese Unie.

3. Neem contact op met de ambassade

De Nederlandse Ambassade in Buenos Aires en het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Córdoba hebben een uitgebreid netwerk van zakenpartners in Argentinië.

Vraag direct gratis het marktrapport aan

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen. Vul het formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?