Marktrapport Canada: kansen in voedselproductie, -verspilling en -afvalverwerking

Gepubliceerd op:
22 maart 2022

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de ambassade in Ottawa, de consulaten-generaal, de landbouwraad en het IA-netwerk publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Canada. Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Market Study on Food and Food Waste Management in Canada'. U kunt het rapport gratis opvragen via het formulier op deze pagina. 

Rapport 'Market Study on Food and Food Waste Management in Canada'

Het Nederlandse consulaat-generaal in Toronto heeft eind 2021 het Engelstalige rapport 'Market Study on Food and Food Waste Management in Canada' gepubliceerd. In dit rapport krijgt u een overzicht van de huidige Canadese voedselsector, welke kansen er liggen en hoe u daarop kunt inspelen.

Achtergrond van de voedselsector in Canada

Met een inwonersaantal van 38 miljoen gaat er in Canada vanzelfsprekend een grote hoeveelheid voedsel doorheen. Veel etensresten en verpakkingen worden weggegooid. Dit is niet alleen inefficiënt, maar levert ook veel milieuschade op. Recent is er nieuwe regelgeving ingevoerd, waarop de Canadese voedselindustrie moet inspelen. De voedselindustrie in Canada is, in vergelijking met de Nederlandse, nog weinig innovatief. Samenwerking kan dus veel opleveren.

Kansen voor Nederlandse ondernemers in de voedselsector in Canada

Recent is in Canada veel regelgeving op het gebied van voedsel aangescherpt. Er ligt nu meer verantwoordelijkheid bij producenten. Zo zijn er maatregelen om de CO2-uitstoot te beperken en om wegwerpplastic te verminderen. Ook als gevolg van de groeiende arbeidstekorten op de markt zullen in Canada goede kansen ontstaan voor Nederlandse bedrijven en oplossingen.

Het rapport identificeert kansen op het gebied van:

  • automatisering in de voedselproductie- en voedselverwerkingsindustrie (ag-tech);
  • innovatieve oplossingen om plastic verpakkingen te vervangen;
  • tegengaan van voedselverspilling en anaerobic digestion en/of compostering van organisch afval.

Hoe kan dit rapport mij helpen?

Het rapport beschrijft de Canadese voedselsector en beantwoordt veel vragen die u hierover kunt hebben. Hoe ziet het Canadese speelveld eruit, bekeken vanuit verschillende deelsectoren in de keten – van voedselproductie tot en met de verwerking van voedselafval? Wie zijn de voornaamste Canadese partijen in deze deelsectoren? En welke concrete kansen bieden de verschillende industrieën in deze keten aan Nederlandse bedrijven?

Om succesvol de markt te betreden, is samenwerking met een lokaal bedrijf sterk aan te bevelen. Deelnemen aan internationale evenementen is belangrijk om de Canadese situatie en het netwerk te verkennen; het is tevens een goede springplank.

Vraag gratis het volledige rapport aan

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

  • RVO organiseerde in samenwerking met het consulaat-generaal in Toronto ook een webinar waarin dit rapport werd gepresenteerd en toegelicht. U kunt het webinar terugluisteren. Gebruik de code YQ*5ddgO.
  • U vindt een overzicht van de meest kansrijke sectoren in Canada op onze pagina Zakelijke Kansen in Canada.
  • Onze regio-adviseurs kunnen gratis de Canadese markt voor u verkennen. Zij geven u graag advies op maat voor zakendoen in Canada.

Downloads

  • Download de managementsamenvatting van het rapport.
Bent u tevreden over deze pagina?