Egypte: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
7 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
30 juni 2022

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Caïro staat klaar voor u als ondernemer. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van innovatie en landbouw.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Egypte altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kan doen.

Kent u de wegen in Egypte al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Cairo

Op het eiland Zamalek in de Nijl bevindt zich de Nederlandse ambassade.

U kunt de Nederlandse ambassade zien als de spil in het Nederlands economisch netwerk in Egypte. De ambassade beschikt over een groot lokaal netwerk en specialistische kennis over de Egyptische markt. De Landbouwraad, ook gevestigd in Caïro, is onderdeel van dat netwerk en biedt ondersteuning bij de export van landbouwproducten. Bent u een bedrijf in de agrarische sector en wilt u actief worden in Egypte? Neem dan contact op met de Landbouwraad.

Het economische cluster behartigt de economische belangen van Nederland in Egypte en bevordert de aanwezigheid van het Nederlandse bedrijfsleven op de Egyptische markt.

Gespecialiseerd in economie

Het Nederlands economisch netwerk in Egypte wordt gecoördineerd vanuit de ambassade. De in economische thema's gespecialiseerde medewerkers kunnen u bijstaan met uw vragen over zakendoen op de Egyptische markt.

Het kan gebeuren dat u tegen problemen aanloopt die veroorzaakt zijn door officiële procedures, lokale partners, of een lokale overheid die niet mee lijkt te werken. Hierbij kan de ambassade u mogelijk helpen. Het economisch cluster denkt met u mee, geeft u tips en heeft vaak sneller toegang tot de mensen die de obstakels kunnen wegnemen.

Contactgegevens economische afdeling in Caïro

Heeft u vragen en zoekt u hulp bij de economische afdeling van de ambassade? Vul dan dit digitale formulier in het Engels in. De economische afdeling in Cairo heeft een Nederlands/Engels handelsteam.

Dit zijn de adresgegevens van de economische afdeling:

18, Hassan Sabri Street
11211 Zamalek, Caïro
T: +202 273 9550 0

De landbouwraad in Caïro

Het landbouwteam stimuleert samenwerking en export tussen Nederland en Egypte op alle gebieden van de landbouw en visserij. Sinds 2019 is Melle Leenstra de landbouwraad voor Egypte. Lees het interview met de landbouwraad om kennis te maken.

De landbouwraad krijgt input van adviseurs, zoals Omar Abdellatif. Lees het Engelstalige interview met Abdellatif om een idee te krijgen van zijn werk voor de landbouwafdeling in Egypte.

De ontwikkeling van de agrarische sector is cruciaal voor de bevolking in Egypte. De verdubbeling van de bevolking in de komende decennia stelt het land voor enorme uitdagingen. Nederlandse ondernemers kunnen bij het vinden van oplossingen een rol spelen.

Bent u ondernemer in die sectoren en heeft u interesse in zakendoen met Egypte? Neem contact op. Kijk voor contactgegevens op de Egypte-pagina van Agroberichten Buitenland. Of stuur een e-mail naar kai-lnv@minbuza.nl.

Egyptian-Dutch Business Club

De Egyptian-Dutch Business Club (EDBC) is opgezet als netwerk van en voor Nederlandse bedrijven en joint ventures. Het doel: elkaar informeren over ontwikkelingen en daarmee de handelsbetrekkingen te verbeteren en te bevorderen. De structuur van de EDBC is informeel.

Zakelijke lunch

De EDBC organiseert in principe op kwartaalbasis een informele zakelijke lunch of diner. Vaak heeft zo'n bijeenkomst een thema. Daarbij wordt een spreker uitgenodigd vanuit de Egyptische private sector, dan wel de Nederlandse private of publieke sector.

De EDBC is bedoeld voor:

  • De hoogste vertegenwoordiger(s) van een Nederlands bedrijf / gezamenlijke onderneming in Egypte;
  • Nederlandse zakenlieden werkzaam in Egypte;
  • Nederlanders die werken voor internationale organisaties in Egypte;
  • Vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven in Egypte;
  • Distributeurs / importeurs van producten uit Nederland.

Als de Nederlandse ambassade relevante informatie heeft voor de leden van de EDBC wordt dat met hen gedeeld. Op het moment is de ambassade bezig met een nieuwe opzet voor de EDBC. Dat heeft onder andere met COVID-19 te maken.

Aanmelden voor de EDBC

U kunt zich aanmelden voor de EDBC, maar wij wijzen u er bij voorbaat op dat de activiteiten momenteel beperkt zijn.

Wilt u zich toch aanmelden? Vul dan dit digitale formulier in het Engels in. De economische afdeling in Cairo heeft een Nederlands/Engels handelsteam.

Hulp nodig bij uw zaken in Egypte?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?