Marktrapport: AMR-technologie voor de watersector in India

Gepubliceerd op:
15 augustus 2023

Wat gebeurt er op het gebied van (afval)water in India? En welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven? Op deze pagina vindt u een samenvatting van ons marktrapport hierover. U kunt het rapport bij ons opvragen.

De Nederlandse ambassade in New Delhi en RVO hebben in 2023 het Engelstalige rapport ‘AMR Technology for the Water Sector. A Market Study in India’ gepubliceerd. In dit rapport krijgt u een overzicht van de huidige Indiase watersector, de problemen met antimicrobiële resistentie (AMR) en de kansen op het gebied van watertechnologie.

Achtergrond afvalwater en AMR

Antimicrobiële resistentie (AMR) tast de gezondheid van mens en dier aan. Bacteriën worden wereldwijd steeds meer ongevoelig voor antibiotica. Dat zorgt voor onbehandelbare infecties en veel dodelijke slachtoffers.

Ook in India zorgt AMR voor veel gezondheidsproblemen. Met name door vervuild water afkomstig uit de farmaceutische industrie en afvalwater dat uit ziekenhuizen en rioleringen wordt geloosd. De Indiase watersector is daarom erg op zoek naar (technologische) oplossingen. Er zijn al verschillende publiek-private partnerschappen (PPP) opgestart tussen Nederland en India.

Kansen voor Nederlandse bedrijven 

Vooral in de Indiase farmaceutische sector liggen kansen. In deze sector zijn de problemen met afvalwater bekend. Er wordt actief gezocht naar (technologische) oplossingen om verspreiding van AMR tegen te gaan. Ook is er steeds meer regelgeving vanuit de Indiase overheid. Het rapport geeft een overzicht van kansrijke projecten op de korte en (middel)lange termijn.

3 tips voor de markt in India

1. Werk samen met een lokaal bedrijf

Wilt u met succes de Indiase digitale gezondheidsmarkt betreden? Dan is het aan te bevelen om met een lokaal bedrijf samen te werken. Het rapport geeft een aantal voorbeelden van succesvolle samenwerkingen tussen Nederlandse en Indiase marktpartijen. Op de korte termijn liggen er vooral kansen op de farmaceutische markt.

2. Zorg voor een duidelijke aanpak

Het is belangrijk om een duidelijk plan van aanpak te hebben bij het betreden van de markt. Maak bijvoorbeeld vooraf keuzes voor technologie, klantsegment (b2c of b2b) en sociaal-economische factoren. 

3. Neem contact op met de ambassade

De ambassade in New Delhi heeft uitgebreide kennis van de Indiase markt en een groot lokaal netwerk. De medewerkers van de ambassade kunnen u helpen om de juiste contacten te leggen. Niet alleen in de watersector, maar ook op bijvoorbeeld de farmaceutische markt. Vergroot uw kansen in India en  neem contact op met de ambassade in New Delhi.

Meer weten?

Gratis het rapport ontvangen?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?