Nigeria: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
3 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
8 september 2022

Als u zakendoet in het buitenland, heeft u als ondernemer weleens hulp nodig van experts ter plaatse. In Abuja staat de ambassade voor u klaar. Bij de ambassade zitten ook specialisten op het gebied van landbouw.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Nigeria altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kan doen.

Kent u de wegen in Nigeria al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Dan kan het ambassadenetwerk u helpen.

Ambassade in Abuja

Nederlands economisch netwerk in Nigeria

De ambassade is gevestigd in het zuiden van de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, vlakbij de Ringweg en het nationale ziekenhuis.

De economische afdeling van het ambassadenetwerk bevindt zich niet in Abuja, maar op het Consulaat-Generaal (CG) in Lagos. Heeft u vragen over zakendoen in Nigeria? Daarvoor kunt u de CG in Lagos benaderen (zie het kopje hieronder).

Heeft u andere vragen en wilt u contact opnemen met de ambassade in Abuja? Bekijk dan de contactinformatie op de website Nederland Wereldwijd.

Wat heeft het ambassadenetwerk in Nigeria voor u te bieden?

Het ambassadenetwerk in Nigeria probeert het Nederlandse bedrijfsleven zoveel mogelijk bij te staan bij het zakendoen met Nigeria. Het netwerk biedt u onder andere:

 • Informatie over kansrijke sectoren en over Nigeria in het algemeen.
 • Op maat gemaakte antwoorden op uw (handels)vragen.
 • Hulp bij het vinden van betrouwbare handelspartners in uw vakgebied.
 • Organisatie van handelsmissies naar/vanuit Nigeria.
 • Nuttige links naar Nigeriaanse instellingen.

Presenteer uw bedrijf op vakbeurzen of ga mee op handelsmissie

De Nederlandse ambassade in Nigeria organiseert samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de zogenoemde Holland Paviljoens of handelsmissies rondom belangrijke vakbeurzen.

Wilt u in Nigeria zakendoen? Dan is meegaan op zo'n missie een ideale manier om Nigeria en West-Afrika en zijn regels, kansen en gebruiken te leren kennen. Ook is er ruimte om contact te leggen met mogelijke klanten en zakenpartners.

Voordelen van deelname aan een handelsmissie zijn:

 • ontmoetingen met potentiële zakenpartners
 • groei van uw netwerk
 • beter zicht op uw marktkansen in een land
 • uitwisseling van kennis
 • vergroten van uw naamsbekendheid

Benieuwd of er iets op de agenda staat? Bekijk het overzicht van handelsmissies en evenementen voor Nigeria. U kunt rechts filteren op land. Als Nigeria daar niet bij staat, zijn er op dit moment geen evenementen of missies.

Consulaat-generaal in Lagos

Vlakbij de Lagos Lagoon, aan de rechterzijde van de enorme stad Lagos, bevindt zich het Victoria Island. Op een steenworp afstand van de zee (de Golf van Guinea) vindt u de Walter Carrington Crescent, waar het Consulaat-Generaal (CG) van Lagos is gevestigd.

Sinds juli 2019 bevindt zich hier het economische deel van de ambassade.

Waarom vestiging in Lagos?

Dat heeft te maken met de sterke economische positie die Lagos in Nigeria en daarbuiten in de West-Afrikaanse regio inneemt. Lagos is de economische motor van het land en de regio. De meeste Nederlandse bedrijven zijn ook in Lagos gevestigd. Het is daardoor logisch dat de zakelijke hulp zich hier ook vestigt.

Wat voor hulp kunt u verwachten van het consulaat-generaal?

Het CG behartigt de economische en handelsbelangen met Nederland. De CG biedt ook economische dienstverlening aan bedrijven. Zaken waarvoor u contact kunt opnemen met het CG:

 • Als u van plan om zakelijke transacties met Nigeriaanse bedrijven te doen (neem dan bijtijds contact op met het CG).
 • Als u vragen heeft of twijfelt over de authenticiteit van e-mails die u ontvangt.

Het CG heeft ook enkele tips voor iedereen die zaken wil doen in Nigeria:

 • Maak gebruik van een betrouwbare Nigeriaanse zakenpartner voor praktische zaken als transport van en naar het vliegveld en inschatting van de veiligheidssituatie.
 • Bekijk het reisadvies voor Nigeria.
 • Vraag voor leveringen aan Nigeria een 'irrevocable letter of credit' aan.

  Advies op maat nodig?

  Dan wil de economische afdeling van de ambassade in Lagos u graag helpen met uw vragen.

  Consulaat-generaal Lagos
  Walter Carrington Crescent 14A
  Victoria Island, Lagos
  El: lag-ea@minbuza.nl
  T: +234 1 460 1400

  Bezoeken worden in de regel op afspraak gemaakt. Het CG is geopend van 9:00 – 17:00.

  Landbouwraad Nigeria

  De landbouwraad voor Nigeria is gevestigd in miljoenenstad Accra in Ghana, op de Liberation Road, niet ver van het vliegveld Kotaka international airport. De landbouwraad werkt voor de regio Ghana, Ivoorkust en Nigeria. In Nigeria zit ook een lokale medewerker van de landbouwraad.

  Landbouw is de grootste sector van de Nigeriaanse economie. Twee derde van de beroepsbevolking is er werkzaam. Naast productie voor lokale voedselvoorziening (onder andere cassave, maïs, rijst, yam en gierst) worden in Nigeria ook cash crops geproduceerd.

  Het Landbouwteam: stimuleren samenwerking en export

  Het landbouwteam wil samenwerking en export tussen Nederland en Nigeria op het gebied van landbouw stimuleren. Het team zet zich ook in voor een goede positie van de Nederlandse agribusiness.

  Wilt u meer weten over de landbouwraad? Lees het interview op de website van de Agroberichten. U vindt de adresgegevens ook op de website van Agroberichten. Wilt u via e-mail een vraag sturen? Stuur uw e-mail naar acc-lnv@minbuza.nl.

  Hulp bij uw zaken in Nigeria?

  De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

  In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Bent u tevreden over deze pagina?