Do's-and-don'ts in Nigeria

Gepubliceerd op:
22 oktober 2019
Laatst gecontroleerd op:
14 juni 2023

Bij het zakendoen in Nigeria moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Abuja draagt bij aan deze pagina.

Wilt u meer weten over de cultuur en omgangsvormen bij het zakendoen in Nigeria? Samen met de Nederlandse ambassade in Nigeria helpen we u verder.

Zakelijke omgangsvormen in Nigeria

Spreek Engels

Engels is de officiële taal in Nigeria en wordt gebruikt in de zakenwereld. Spreek Nigerianen aan met hun titel.

Controleer afspraken

In Nigeria is het verstandig om tijdens informele bijeenkomsten zaken te doen. Controleer afspraken een avond van tevoren. Hou er rekening mee dat Nigerianen vaak te laat komen.

Wees persoonlijk

Nigerianen zijn zeer geïnteresseerd in hun zakenrelaties en het land waar zij vandaan komen. Gespreksonderwerpen kunnen variëren van politieke onderwerpen tot persoonlijke ervaringen in Nigeria, familie en gezondheid. Nigerianen zijn trots op hun eigen land en spreken gemakkelijk en open over hun maatschappij.

Wees zelf niet te direct

Het is niet handig Nigerianen te vertellen hoe ze te werk moeten gaan. Nigerianen zijn over het algemeen scherp en direct. Schat altijd eerst de situatie met de eventuele gevolgen in voor er wordt gereageerd.

Let op de tafelgebruiken

Wees in het islamitische noorden voorzichtig met alcohol. Eet met de rechterhand bij een zakelijke eetafspraak, sommige Nigerianen vinden eten met de linkerhand onrein.

Geef geen fles drank cadeau

Aarzel niet een Nigeriaanse zakenrelatie mee uit eten te nemen. Wanneer een Nigeriaanse zakenpartner een zakenrelatie bij zich thuis uitnodigt, is dat een teken van vertrouwen. Neem dan liever geen fles drank mee, maar een cadeau voor vrouw of kind. Dit geldt als teken van respect en waardering.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?