Handel Nederland - Nordics & Baltics

Gepubliceerd op:
8 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
15 december 2020

De Nordics & Baltics horen al heel lang tot de grootste handelspartners van Nederland. Hieronder vindt u recente data over de handel tussen Nederland en de Nordics & Baltics.

De regio bestaat uit de Nordics (Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland) en de Baltics (Estland, Letland, Litouwen).

Export en import

Bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunt u de handelscijfers van de regio Nordics & Baltics opzoeken. Daar vindt u data over onder meer de import en export. In de tabel hieronder ziet u de import- en exportwaarden van de handel tussen Nederland en de landen van de Nordics & Baltics.

Invoer en uitvoer

Land Invoer in Nederland Export vanuit Nederland Jaartal
Denemarken € 4,9 miljard € 6,3 miljard 2019
Estland € 371 miljoen € 822 miljoen 2019
Finland € 4,1 miljard € 4,5 miljard 2019
IJsland € 1 miljard € 716 miljoen 2019
Letland € 486 miljoen € 598 miljoen 2019
Litouwen € 1 miljard € 1,2 miljard 2019
Noorwegen € 12,3 miljard € 4,9 miljard 2019
Zweden € 6,8 miljard € 9,8 miljard 2019

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties beheert deze website. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS gebruikt Trademap het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hiermee rekening bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit de landen van de Nordics & Baltics. Bovenaan kunt u bij 'country' het exporterende land selecteren.

Overzichten handels- en investeringscijfers

De rapporten hieronder geven u een overzicht van de import en export tussen Nederland en landen uit de regio Nordics & Baltics. Ook vindt u in de rapporten cijfers over de directe buitenlandse investeringen in die landen.

Meer weten?

Benieuwd naar uw exportmogelijkheden? RVO kan voor uw bedrijf de markt verkennen en uitzoeken wat de mogelijkheden zijn in de Nordics & Baltics. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?