Handel Nederland - Nordics & Baltics

Gepubliceerd op:
8 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
21 maart 2024

De Nordics & Baltics horen al heel lang tot de grootste handelspartners van Nederland. Hieronder vindt u recente data over de handel tussen Nederland en de Nordics & Baltics.

De regio bestaat uit de Nordics (Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, IJsland) en de Baltics (Estland, Letland, Litouwen).

Export en import

Bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kunt u de handelscijfers van de regio Nordics & Baltics opzoeken. Daar vindt u data over onder meer de import en export. Selecteer onder 'Perioden' de periode waarvan u de cijfers wilt bekijken. 

In de tabel hieronder ziet u de import- en exportwaarden van de handel tussen Nederland en de landen van de Nordics & Baltics.

Invoer en uitvoer
Land Invoer in Nederland Export vanuit Nederland Jaartal
Denemarken € 8,1 miljard € 9,9 miljard 2023
Estland € 827 miljoen € 1,1 miljard 2023
Finland € 4,3 miljard € 5,8 miljard 2023
IJsland € 1,3 miljard € 1,1 miljard 2023
Letland € 612 miljoen € 1 miljard 2023
Litouwen € 1,8 miljard € 1,8 miljard 2023
Noorwegen € 18,9 miljard € 8,4 miljard 2023
Zweden € 7,9 miljard € 15.8 miljard 2023

Handelsinformatie via TradeMap

Een andere nuttige bron voor handelscijfers is TradeMap. Het International Trade Centre (ITC) van de Verenigde Naties beheert deze website. Voordeel van TradeMap is dat u hier ook inzicht krijgt in niet-Nederlandse handelsstromen. Zo kunt u de Nederlandse cijfers vergelijken met die van andere landen.

Let op: anders dan het CBS gebruikt Trademap het HS-systeem voor het indelen van de goederenstromen. Hou hiermee rekening bij uw zoekopdracht.

TradeMap heeft een volledig overzicht van de handelsstromen naar en uit de landen van de Nordics & Baltics. Bovenaan kunt u bij 'country' het exporterende land selecteren.

Meer weten?

Benieuwd naar uw exportmogelijkheden? Een RVO-adviseur kan voor uw bedrijf de markt verkennen en uitzoeken wat de mogelijkheden zijn in de Nordics & Baltics. Neem contact met ons op.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?