Nordic Baltic Netwerk

Gepubliceerd op:
9 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
21 december 2023

Sinds december 2013 werken de Nederlandse ambassades in Denemarken, Estland, Finland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden samen binnen het Nordic Baltic Netwerk (NBN). Wat doet dit netwerk en wat kan het voor het u betekenen?

Betere ondersteuning

Door samen te werken binnen het NBN kunnen de ambassades het bedrijfsleven in Nederland nóg beter ondersteunen. Ook kunnen zij Nederlandse bedrijven koppelen aan lokale zakenpartners. Hoewel de landen op zichzelf vrij klein zijn, kan het NBN kansen in de regio als geheel zichtbaarder maken. Als het even kan zet het NBN dan ook in op regionale projecten.

Thema's en initiatieven

Voor de ondersteuning van bedrijven gaat het NBN vooral af op de vraag vanuit Nederland. Toch ontwikkelt het ook eigen initiatieven. Die vallen vaak binnen een regionaal thema. Zo richtte het NBN zich in het verleden bijvoorbeeld op projecten over duurzame en slimme stadsontwikkeling en mobiliteit in de Nordics en Baltics. Dit zijn thema's die ook in Nederland hoog op de agenda staan. De projecten verbinden op die manier de kennis van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen met zakelijke kansen in de regio.

Het netwerk richt zich ook op thema's en sectoren die passen bij het Nederlandse topsectorenbeleid. Het gaat daarbij om circulaire economie, hernieuwbare energie, Life Sciences & Health en creatieve industrie.

Meer weten?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over het het ondernemen in de Nordics & Baltics? Neem dan contact op met onze adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?