Marktrapport Peru: kansen in Life Sciences and Health

Gepubliceerd op:
30 juni 2022
Laatst gecontroleerd op:
7 juli 2022

Bent u actief in de Life Sciences and Health (LSH) sector? Wilt u uw afzetmarkt uitbreiden in Peru? Het rapport 'Opportunities for the Dutch Life Sciences and Health sector in Peru' laat u zien waar er kansen liggen in de Peruaanse LSH sector. Vraag het rapport nu aan.

MRI Scan apparaat

Rapport 'Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health sector in Peru'

Het rapport 'Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health sector in Peru' biedt informatie over de ontwikkelingen in de Peruaanse zorgsector. Daarnaast vertelt het waar de zakelijke kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Holland Colombia House en Task Force Healthcare, maakte het rapport voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Peru.

Achtergrond van de LSH sector in Peru

Het gezondheidssysteem van Peru staat in de top 5 van Latijns Amerika. Het land is op zoek naar oplossingen om de dekking en bereikbaarheid van de gezondheidszorg te verbeteren. Hierbij loop het land tegen een aantal uitdagingen aan:

  1. Peru importeert het merendeel van de medische hulpmiddelen, gereedschappen en medicijnen;
  2. Toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg in de kleine steden en landelijke gebieden is aan verbetering toe.

Hier liggen de kansen voor de Nederlandse LSH sector

  • Er is vraag naar: Chirurgische instrumenten, elektrogeneeskunde, orthopedie, prothesen en implantaten, diagnostiek en laboratoriumapparatuur, tandheelkundige apparatuur en meubilair;
  • Voor de ontwikkeling van E-health systemen zoekt Peru oplossingen voor een moderne IT-infrastuctuur. En de software en diensten die erbij horen.

Hoe helpt dit rapport u?

De ontwikkelingen in de Peruaanse zorgsector zijn goed te koppelen aan de Nederlandse ervaringen in de sector. In het bijzonder de ervaringen met digitale gezondheid, toegankelijkheid van de zorg en technologische innovatie. Maar Nederlandse bedrijven zijn over het algemeen niet erg betrokken bij de Peruaanse zorgsector. Dit komt door de geografische afstand en lage koopkracht. Toch liggen er nu kansen om te investeren in deze groeiende markt.

Houd er wel rekening mee dat Peru geen gemakkelijke markt is. De ingewikkelde regels en de politieke instabiliteit, maakt het een land dat meer geschikt is voor ervaren exporteurs.

Vraag het rapport aan

Het marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in de Peruaanse LSH sector. Daarnaast geeft het informatie over zakendoen in Peru. Vul het onderstaande formulier in en ontvang het rapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?