Marktrapport Taiwan: kansen in de watersector

Gepubliceerd op:
25 juni 2021
Laatst gecontroleerd op:
28 juni 2021

Hoe ziet de watersector in Taiwan eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven op het gebied van waterbeheer? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Water Sector Study'. Vraag het rapport gratis op via het formulier op deze pagina.

Rapport 'Water Sector Study'

In maart 2021 werd het rapport over kansen in waterbeheer gepresenteerd tijdens de Business Week Taiwan en Zuid-Korea. Deze studie – uitgevoerd in opdracht van RVO – is bedoeld om kansen en uitdagingen op de Taiwanese watermarkt in kaart te brengen. Dit onderzoek moet bijdragen aan betere achtergrondinformatie en markttoegang voor Nederlandse bedrijven.

Achtergrond van de watersector in Taiwan

Zowel Nederland als Taiwan kennen het belang van water en delen het ambitieuze plan om op verschillende niveaus bij te dragen aan de verbetering van het waterbeheer. Taiwan heeft een toekomstgericht ontwikkelingsprogramma voor infrastructuur gelanceerd van € 7,6 miljard. Dit programma moet zorgen voor verbetering van het watermilieu. In het marktrapport komen mogelijke samenwerkingen tussen Nederland en Taiwan aan bod. Ook worden 4 onderwerpen besproken waar Taiwan behoefte aan heeft op watergebied:

  1. aanpassen aan, en verminderen van de effecten van, klimaatverandering;
  2. risicobeheer en veerkracht;
  3. op de natuur gebaseerde oplossingen;
  4. watertechnologie.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in de Taiwanese watersector

Samenwerking op 3 onderwerpen

De Taiwanese overheidsinstantie Water Resources Agency heeft een voorstel gedaan voor samenwerking tussen Nederland en Taiwan op het gebied van water. In dit voorstel worden 3 onderwerpen gecombineerd: Water en Veiligheid, Water en Milieu en Water en Cultuur. Hierover leest u meer in het volledige rapport.

Internationale aanbesteding

In het rapport leest u ook meer over de internationale aanbesteding van Huwei Suikerraffinaderij in de provincie Yunlin in Taiwan. Dit is een van de belangrijkste projecten uit het toekomstgerichte infrastructuurplan. Het totale budget voor de bouw is ongeveer € 9,1 miljoen. Hoewel sommige hydro-meteorologische omstandigheden in Taiwan enorm verschillen van Nederland – zoals de hoeveelheid neerslag tijdens korte intense regenval – zijn ideeën van Nederlandse bedrijven zeer welkom. Taiwan is geïnteresseerd in innovatieve ontwerpideeën van Nederlandse bedrijven, zodat zij samen met het Taiwanese team kunnen werken aan waterbeheer en bijbehorende technologieën.

3 tips voor de Taiwanese watersector

1. Bereid u goed voor

De belangrijkste succesfactoren bij het betreden van de Taiwanese markt zijn: een goed begrip van Taiwan en een nauwe samenwerking met lokale partners. Maak gebruik van elke gelegenheid om contact te leggen met belangrijke relaties en vergroot uw kansen in Taiwan. Sluit u bijvoorbeeld aan bij lokale netwerken.

2. Neem deel aan seminars en evenementen

Een andere tip is om u aan te melden als spreker op lokale seminars. Zo kunt u kennismaken met Taiwanese spelers in waterbeheer, met name professoren van universiteiten. Deelname aan internationale beurzen en handelsmissies kan ook een goede eerste springplank zijn naar de Taiwanese watersector.

3. Neem contact op met Netherlands Office Taipei

De Netherlands Office Taipei (NLOT) kan u maatwerk en persoonlijke service voor matchmaking bieden. Zij kunnen u ook adviseren over deelname aan evenementen of seminars. Neem contact op met Netherlands Office Taipei.

Ontvang gratis het volledige rapport

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in de watersector in Taiwan en hoe u deze markt kunt benaderen. Vul het onderstaande formulier in en ontvang direct het rapport gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?