Thailand: wat kunnen wij voor u betekenen?

Gepubliceerd op:
26 juli 2021

Als u zakendoet in Thailand, is het Nederlands economisch netwerk er ook voor u. Met verschillende diensten ondersteunen zij Nederlandse bedrijven in Thailand. Benieuwd wat het economisch netwerk in Thailand voor u kan betekenen? Hieronder vindt u een overzicht van hun diensten.

Belangen behartigen en deuren openen in Thailand

De overheid zet zich actief in voor de belangen van bedrijven en organisaties in Thailand. Ook voor hulp bij zakelijke problemen of lokale procedures kunt u bij het ambassadenetwerk terecht. Werk met ons samen aan kansen en oplossingen. De medewerkers van het ambassadenetwerk maken zich hard voor uw belangen en gaan via de juiste contacten het gesprek aan.

Deuren openen

Het kan in Thailand nuttig zijn om samen met de Nederlandse overheid op te trekken. Denk hierbij aan mogelijkheden voor presentatie, handelsmissies of bijeenkomsten. Het gaat voor een belangrijk deel om het openen van deuren. Medewerkers van het ambassadenetwerk hebben bovendien lokale contacten en kennis van de situatie in Thailand.

Obstakels van lokale partijen

Het kan voorkomen dat u tegen situaties aanloopt waarin de (plaatselijke) overheid niet mee lijkt te willen werken. Of misschien werpen officiële procedures drempels op. Het ambassadenetwerk kan u dan mogelijk van dienst zijn. Vaak krijgen de medewerkers sneller contact met personen die deze obstakels weg kunnen nemen.

Ook kunnen medewerkers van het ambassadenetwerk u helpen als uw Thaise zakenpartner problemen veroorzaakt. Dat doen ze door met u mee te denken, tips te geven en u in contact te brengen met bijvoorbeeld juristen of fiscalisten.

Kansen en ontwikkelingen in Thailand

Wilt u weten welke kansen en trends er zijn in Thailand? Het ambassadenetwerk houdt de lokale markt in de gaten.

De medewerkers van het ambassadenetwerk volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. En ze wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld voor bepaalde producten of technieken. Ook houden zij in de gaten wat de kansen en ontwikkelingen zijn op het gebied van innoveren en Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Bovendien houdt het ambassadenetwerk aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties goed in de gaten. Een overzicht van kansen vindt u op onze website bij Zakelijke kansen in Thailand en de portal Internationaal Ondernemen.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk in Thailand stelt ook markt- en sectorrapporten op. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen in de lokale markt.

Zakelijk netwerk en contacten

Bent u op zoek naar specifieke zakelijke contacten in Thailand? Het is niet altijd eenvoudig om betrouwbare agenten, afnemers of partners te vinden. De medewerkers van het ambassadenetwerk zijn ter plekke aanwezig. Zij kennen de lokale spelers, netwerken en markt, en kunnen omgaan met taal- en cultuurbarrières.

Hulp bij zakendoen in Thailand?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!
 
In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?