Nutriëntentool voor beste gebruik mest, water en gewassen

Gepubliceerd op:
21 december 2023

Wilt u als akkerbouwer op een duurzame manier gebruik maken van nutriënten? Met de nutriëntentool BedrijfsBodemWaterPlan (BBWP) krijgt u advies over hoe u nutriënten het beste gebruikt op uw bedrijf.

Doel van de nutriëntentool

Met de informatie uit de tool kunt u de water-, bodem en luchtkwaliteit van uw bedrijf verbeteren. Zo verduurzaamt u uw bedrijf en kunt u het resultaat van uw grond verbeteren. De tool is een hulpmiddel dat de nutriënten binnen uw bedrijf onderzoekt. Zo kunt u zien hoe u mest, water en gewassen het beste kunt gebruiken.

Hoe gebruikt u de nutriëntentool?

Via het portaal van het BedrijfsBodemWaterPlan kunt u zich aanmelden om de nutriëntentool te gebruiken. U vindt meer informatie over de tool op de website van het BedrijfsBodemWaterPlan
Heeft u een bedrijfsadviseur? Vraag deze dan om de nutriëntentool te gebruiken.

Het gebruik van de tool is niet verplicht.

Wie beheert de tool?

Het BBWP is een samenwerking tussen de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en het NMI (Nutriënten Management Instituut). Wij delen niet-persoonlijke gegevens over de bodem- en waterkwaliteit met het BedrijfsBodemWaterPlan. Zo ziet u uw gegevens wanneer u de tool gebruikt. Heeft u vragen over de nutriëntentool? Neem dan rechtstreeks contact op met BedrijfsBodemWaterPlan.

Bent u tevreden over deze pagina?