Stand van RVO: Met minder complexiteit naar meer impact

Gepubliceerd op:
19 oktober 2022

Voor ondernemers is de hoeveelheid aan regels, subsidies en programma’s onoverzichtelijk geworden. Soms zelfs tegenstrijdig. Daarmee schiet het zijn doel voorbij. Deze conclusie staat in de publicatie Stand van RVO.

Stand van RVO

Het landschap aan regelingen, programma’s en subsidies is voor ondernemers zo complex geworden, dat ondernemers vaak niet beginnen aan de zoektocht. Dit is 1 van de conclusies uit de publicatie Stand van RVO: met minder complexiteit naar meer impact. De Tweede Kamer heeft deze RVO-publicatie op 18 oktober 2022 ontvangen.

RVO voert ruim 800 programma’s en regelingen uit voor ministeries, decentrale overheden en de Europese Unie. Deze regelingen en programma’s zijn bedoeld om ondernemers te stimuleren om bij te dragen aan de grotere maatschappelijke opgaven waar Nederland voor staat. Maar inmiddels schieten al deze programma’s, regelingen en subsidies hun doel voorbij omdat ondernemers door de bomen het bos niet meer zien.

Dat moet anders. RVO wil samen met ministeries, politiek en de uitvoering aan de slag om de impact van regelingen en programma’s op de maatschappelijke opgaven te vergroten. Het moet voor ondernemers makkelijker worden om gebruik te maken van de stimuleringsmaatregelen. In Stand van RVO staat hoe RVO dit wil aanpakken.

De publicatie Stand van RVO: Met minder complexiteit naar meer impact kunt u hieronder downloaden.

Het volledige persbericht kunt u lezen op onze pagina Persberichten.

Bent u van de pers en heeft u vragen over deze publicatie? Neem dan contact op met:

Judith Thompson-Sepmeijer, woordvoerder RVO
M 06 8100 7321
E judith.thompson@rvo.nl

Bent u tevreden over deze pagina?