Stand van RVO: Minder willen om meer te bereiken

Laatst gecontroleerd op:
18 januari 2024
Gepubliceerd op:
19 oktober 2022

Het is tijd voor ons om aan de bel te trekken. Er zijn nu zo veel regels, wetten en programma’s, waardoor alles te omvangrijk en te complex wordt. Voornamelijk door de stapeling van politieke wensen en beleid. De politiek zit vol plannen, maar vergeet daarbij vaak de uitvoerbaarheid. Het gevolg: ondernemers zien door de bomen het bos niet meer, haken af en raken gefrustreerd.

Het moet simpeler. Het is tijd om minder te willen. Minder beleid, minder wetten en regels, minder regelingen en minder programma’s. Door minder te doen krijg je meer gedaan. Het is tijd voor minder (administratieve) druk en minder frustraties bij ondernemers, zonder dat de overheid, in ambities gas terugneemt. RVO verwacht dat als het simpeler en aantrekkelijker wordt voor ondernemers, de overheid doeltreffender wordt met haar ambities. 

Lees meer in de Stand van RVO

In de Stand van RVO laten we de belangrijkste knelpunten zien die we in onze dienstverlening aan ondernemers ervaren. We leggen uit hoe politiek, beleid en uitvoering samen de dienstverlening aan ondernemers kunnen verbeteren. Naast oproepen aan politiek en beleid, laten we ook de ondernemer zelf aan het woord gelaten. We laten, vanuit de ervaring van de ondernemer, zien dat het anders moet. 

Lees hem hier:

Het volledige persbericht kunt u lezen op onze pagina Persberichten.

Bent u van de pers en heeft u vragen over deze publicatie? Neem dan contact op met:

Judith Thompson-Sepmeijer, woordvoerder RVO
M 06 8100 7321
E judith.thompson@rvo.nl

Bent u tevreden over deze pagina?