Impact Accelerator voor publiek-private partnerschappen

Gepubliceerd op:
11 november 2020
Laatst gecontroleerd op:
25 november 2020

Maakt u deel uit van een nieuw of lopend publiek-privaat partnerschap (PPP) om ontwikkelingsdoelen te halen? En wilt u de impact en innovatiekracht van uw partnerschap vergroten? Met het activiteitenprogramma Impact Accelerator (IA) biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) activiteiten aan om kennis uit te wisselen en te netwerken.

Impact vergroten

Publiek-private samenwerking richt zich op het verbeteren van waterzekerheid, voedselzekerheid en private sectorontwikkeling in ontwikkelingslanden. Dit is een vrij nieuwe manier om ontwikkelingsdoelen te behalen. Daarom ondersteunen wij de partnerschappen van de programma's SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP) en Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) met extra activiteiten, om hun impact te vergroten.

Nieuwe ontwikkelingen delen

Elk jaar stellen wij een activiteitenprogramma samen, de Impact Accelerator. Dit programma ontwikkelt zich tegelijk met de lopende SDGP- en FDOV-projecten. Hierdoor is er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kunnen we de bestaande aanpak aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan meer activiteiten in de focusregio's.

Activiteiten op maat

We overleggen met ambassades, het ministerie van Buitenlandse zaken en de partnerschappen om te bepalen welke activiteiten er nodig zijn.

De activiteiten lopen uiteen van het organiseren van een webinar of bijeenkomst, het aanbieden van een training, tot het ontwikkelen van een publicatie om kennis te kunnen delen. Wij voeren de activiteiten uit in samenwerking met partners.

Voorbeelden

  • Onderzoek naar de effecten van druppelirrigatie voor kleinschalige boeren binnen verschillende FDOV- en SDGP-projecten. In samenwerking met Wageningen University & Research.
  • Advies over hoe we de impact op voedingswaarde kunnen meten bij voedselzekerheidsprojecten. In samenwerking met Netherlands Working Group on international Nutrition.
  • Training in het effectief managen van partnerschappen. In samenwerking met Partnerschip Brokers Association. Met praktische tips, uitwisseling en feedback, leren de partners veel over de dynamiek binnen hun eigen partnerschap. Zo inspireren en stimuleren ze elkaar.

Kijk voor de resultaten, rapporten en presentaties rondom de IA-opdrachten bij SDGP Facility community op de RVO-pagina We share knowledge together.

Heeft u een voorstel?

Heeft uw PPP een voorstel voor een activiteit? Neem dan contact op met onze SDGP-adviseurs via sdgp@rvo.nl.

De activiteiten moeten passen binnen de SDGP-thema's, zoals voedingswaarde, waardeketens, werk en inkomen voor jeugd en vrouwen, circulaire economie, gender, en klimaat.

Vragen over Impact Accelerator?

Zie contactinformatie onderaan de pagina

Bent u tevreden over deze pagina?