Agri & food: ontdek uw internationale kansen

Gepubliceerd op:
21 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
29 december 2022

De Nederlandse agri & food-sector is de wereldwijde marktleider. In deze sector liggen veel kansen op het internationale toneel. Ontdek op deze pagina kansrijke markten, succesverhalen, marktrapporten, evenementen en handelsmissies.

De Nederlandse topsector agri & food is sterk, innovatief, hoogproductief en blinkt uit op logistiek gebied. Tegelijk kennen veel landen net als Nederland uitdagingen in de sector, bijvoorbeeld rond voedselzekerheid en klimaatverandering. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

Welke landen bieden kansen in agri & food?

Verschillende landen bieden kansen in de agri & foodsector. Verken per land de zakelijke kansen. Hieronder lichten we alvast 3 belangrijke landen en regio's voor u uit.

De Verenigde Staten zijn de grootste exporteur van landbouwproducten ter wereld. Er liggen kansen in:

  • klimaatslimme landbouw;
  • AgTech (smart farming, softwareontwikkeling, big data, sensortechnologie en keteninnovatie).

Argentinië is een agrarische grootmacht door het klimaat, de vruchtbare grond en andere natuurlijke bronnen. Er liggen kansen in:

  • akkerbouw (onder meer sojabonen);
  • veehouderij;
  • biodiesel en biomassa.
De officiële vlag voor het land China

In de Chinese agri & foodsector liggen veel zakelijke kansen, onder meer in:

  • agroparken rondom de grote steden;
  • veeteelt.

 

Wilt u weten welk land past bij uw plannen?

Vraag onze gratis landenvergelijking aan. Een van onze adviseurs legt dan verschillende landen voor u naast elkaar.

Marktrapporten over agri & food

De voedselmarkt in Vietnam

RVO en de ambassade in Hanoi hebben onderzoek laten doen naar de voedselmarkt in Vietnam. Het rapport geeft een overzicht van deze markt en de kansen die er liggen. Ook mogelijke belemmeringen en wetgeving bij het betreden van de markt komen aan bod. En er is aandacht voor hulp voor Nederlandse bedrijven die willen exporteren naar Vietnam.

Lees de samenvatting  of  vraag het rapport direct aan

Digitalisering landbouw in Duitsland

De lat ligt hoog voor digitalisering in de Duitse landbouw. Net als in Nederland zijn digitale agro-innovaties volop in ontwikkeling. Om inzicht te krijgen in de dynamische digitalisering, hebben RVO en het Landbouwattachénetwerk Berlijn een marktverkenning laten uitvoeren. Lees in het rapport over de belangrijkste spelers, toekomstige trends en samenwerkingskansen.

Lees de samenvatting  of  vraag het rapport direct aan

Eiwittransitie: kansrijke nieuwe exportmarkt

"het 'future-proof' maken van landbouw en consumptie", daar gaat de eiwittransitie over. Alwin Quispel, business development coach voor Afrika, is betrokken bij de kansen op dit gebied. Meer dan 250 bedrijven in Nederland werken al in deze sector. Sommigen exporteren ook al naar het buitenland. Meer weten over deze veelbelovende exportmarkt?

Evenementen in agri & food

Innovatiemissie Chili: duurzaam geproduceerd zeewier (27 november - 1 december)

Werkt u aan product- en/of technologieontwikkeling van duurzame alternatieve additieven, bijvoorbeeld voor diervoer, voedsel of biostimulanten? En wilt u weten wat zeewier voor mogelijkheden hierin biedt? Als u hierin ook nog wilt samenwerken met partners in Chili, dan is deze kennis- en technologie innovatiemissie uw kans!

Lees meer

Missie naar Rebuild Ukraine conferentie - met NL Lounge

Is uw organisatie internationaal actief in energie, water, agrifood of in de gezondheidssector? En wilt u een bijdrage leveren aan het wederopbouwprogramma? Ga dan van 13 tot en met 15 november 2023 mee naar de Rebuild Ukraine conferentie in Warschau en ontdek de  mogelijkheden.

Lees meer

Vragen over internationaal zakendoen in de agri & foodsector?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

Links

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?