Gesloten voor aanvragen

Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO)

Laatst gecontroleerd op:
30 september 2021
Gepubliceerd op:
18 april 2011

ORIO is destijds opgezet om de ontwikkeling, implementatie en exploitatie van goed functionerende projecten voor publieke infrastructuur in ontwikkelingslanden te stimuleren. Het is een ongebonden regeling.

LET OP! Per 1 oktober is deze regeling van RVO naar Invest International overgegaan. Lees meer over deze overstap en bekijk de website van Invest International.

De minister van Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking heeft in 2014 besloten het ORIO-programma stop te zetten. U kunt niet meer aanvragen.

Op 16 juni 2015 is een nieuw aangepast programma gestart voor publieke infrastructuur onder de naam Development Related Infrastructure Investment Vehicle (DRIVE).

Infrastructurele aanbestedingen

U kunt geen nieuwe subsidieaanvraag meer doen voor ORIO. ORIO staat nog wel open voor bedrijven die willen meedoen met een aanbesteding voor de uitvoering van publieke infrastructuur. Aanbestedingen voor infrastructurele projecten van de programma's Develop2Build (D2B), DRIVE en ORIO vindt u op de pagina Aanbestedingen infrastructurele projecten.

 

 

ORIO in de praktijk


Andere ondernemers maken al succesvol gebruik van infrastructuurregelingen zoals DRIVE, D2B en ORIO. Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalen.

Bekijk het overzicht van alle ORIO-projecten die wij uitvoeren, of alle projecten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. U kunt selecteren op onder meer locatie, sector en programma.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?