Gesloten voor aanvragen

SBIR Binnensportaccommodaties veilig en volledig open voor sporters en publiek

Laatst gecontroleerd op:
15 oktober 2021
Gepubliceerd op:
28 juli 2020

Heeft u ideeën over op welke manier we sporters en publiek veilig en op volle capaciteit kunnen toelaten in binnensportaccommodaties? Sportinnovator en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dagen u uit om uw idee hierover in te dienen.

Deze regeling is gesloten. U kunt niet meer indienen.

Doel

Bij deze oproep gaat het om het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten met als doel binnensportaccommodaties verantwoord open te stellen voor sporters en publiek met zoveel mogelijk vrijheden. Dat is op dit moment een grote maatschappelijke uitdaging vanwege het risico op verspreiding van COVID-19. Binnensportaccommodaties mogen sinds 1 juli 2020 onder voorwaarden open. Hier zijn onder andere strenge ventilatie-eisen aan gesteld. Lang niet alle accommodaties voldoen aan deze eisen. Besmetting kan op verschillende manieren plaatsvinden, onder andere door fysiek contact, aanraking van materialen en zeer waarschijnlijk ook door verontreinigde lucht.

Looptijd opdracht

Looptijd van de opdracht: oktober 2020 - januari 2021. Belangrijk is dat bedrijven die inschrijven, de motivatie hebben om van hun innovatie een succes te maken en doorgaan als de financiering vanuit de SBIR stopt.

Fase

De oproep is voor fase 1: haalbaarheidsonderzoek. Voor verdere uitleg van de fasen en de procedure, raadpleeg de pagina 'Hoe werkt SBIR?'.

Winnaars fase 1

In fase 1 dienden meerdere ondernemers hun concepten in. Lees meer over de winnende innovaties.

Winnaars fase 2

De volgende ondernemers leverden de winnende innovaties in fase 2:

  • Cloudgarden
  • SuWOTec
  • Calculus
  • VFA Solutions B.V.

Budget

Er is een budget beschikbaar van € 1 miljoen.

Voor fase 1 is een budget van € 300.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximum bedrag per haalbaarheidsonderzoek (fase 1) is € 25.000 (inclusief btw).
Voor fase 2 is een budget van € 700.000 (inclusief btw) beschikbaar. Het maximum bedrag per project is € 175.000 (inclusief btw) beschikbaar.

Oproep en Nota van Inlichtingen

Bent u geselecteerd voor deze SBIR oproep en heeft u de volledige oproep of Nota van Inlichtingen niet meer? Stuur een mail naar sbir@rvo.nl en we zenden u de documenten toe.

Meer weten?

  • Heeft u vragen over deze SBIR-oproep? Stuur dan een e-mail naar sbir@rvo.nl.
  • Lees meer over SBIR.

Vragen over SBIR?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?