Gesloten voor aanvragen

SBIR-oproep Biobased en circulaire oeverbescherming

Laatst gecontroleerd op:
16 mei 2024
Gepubliceerd op:
11 november 2022

Heeft u ideeën voor biobased en circulaire oeverbescherming? STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer) daagt ondernemers uit om een verticale oeverbescherming te ontwikkelen, gemaakt van bij voorkeur 100% biobased en 100% circulaire materialen.

Deze oproep is gesloten. U kunt niet meer indienen. 

Doel

Het doel van deze SBIR is het ontwikkelen van bij voorkeur 100% biobased en 100% circulaire oeverbescherming. Daarbij gaat het in ieder geval om:

  • Verticale oeverbescherming (vormvrij)
  • Kering van minimaal 1 meter, met een doorkijk naar ontwikkeling > 6 meter
  • Alternatief voor oeverbescherming van tropisch en Europees hardhout en/of staal
  • Een product dat geen toxische of vervuilende materialen afgeeft aan de omgeving bij gebruik en einde levensduur

Looptijd opdracht

De opdracht loopt van maart 2022 tot en met oktober 2024. Belangrijk is dat u de motivatie heeft om van uw innovatie een succes te maken en doorgaat als de financiering vanuit de SBIR stopt.

Fase

  • 15 ondernemers dienden voor fase 1 een voorstel in. Na beoordeling van de voorstellen door de commissie, gaan 5 bedrijven nu de haalbaarheid van hun project onderzoeken. Lees de samenvattingen van hun projecten.
  • 4 ondernemers dienden voor fase 2 een voorstel en offerte in. De commissie heeft deze voorstellen beoordeeld. 2 bedrijven gaan nu in fase 2 hun innovatie ontwikkelen. Lees de samenvattingen van hun projecten.
  • Voor uitleg over de fasen en de procedure, zie Hoe werkt SBIR?

Budget

Er is een budget beschikbaar van maximaal € 300.000 (alle bedragen zijn inclusief btw).

  • Voor fase 1 is een budget van € 100.000 beschikbaar. Het maximumbedrag per project is € 20.000.
  • Voor fase 2 is maximaal € 200.000 beschikbaar voor de ontwikkeling van prototypes. Het maximumbedrag per project is € 100.000.

Oproep en Nota van Inlichtingen

Bent u geselecteerd voor deze SBIR oproep en heeft u de nota van inlichtingen of volledige oproep niet meer? Stuur een mail naar sbir@rvo.nl en we zenden u de documenten toe.

Meer weten?

Alle informatie over de oproep vindt u op Tenderned. Heeft u vragen over deze SBIR-competitie? Stuur dan een mail naar sbir@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?