Open voor aanvragen

Arket Ventures

Laatst gecontroleerd op:
14 september 2023
Gepubliceerd op:
13 september 2023

Arket Ventures is een fonds van vier ondernemers. Zij hebben één belangrijk doel: Nederlandse beginnende bedrijven helpen tijdens de belangrijke 'go-to-market fase'. 

Het fonds heeft meer dan 20 jaar ondernemerservaring in positionering, strategie, creativiteit en productie. Ze doen wat ze het beste kunnen: startende en groeiende bedrijven (start-ups en scale-ups) helpen een duurzaam bedrijf op te bouwen. En richten zich op een van de moeilijkste fasen van een startend bedrijf: de fase waarin ze hun product of dienst op de markt moeten brengen (go-to-market fase).

Arket Ventures doet investeringen tussen de € 250.000 en € 500.000.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd: 2022 - 2033
 • Investeringsperiode: 2022 - 2027
 • Investeringsbudget: € 2.000.000
 • Lening Economische Zaken en Klimaat: € 1.000.000

Strategie

70% van de start-ups in de creatieve technologie-industrie lopen vast nadat ze financiering hebben gekregen. Vaak tijdens de fase waarin ze hun product op de markt proberen te brengen. Arket Ventures begrijpt wat belangrijk is in deze fase: een goed doordachte strategie. Een 'game plan' om de juiste klanten in de juiste markten te bereiken, via de juiste kanalen, met de juiste producten door de juiste positionering.

Arket heeft de ervaring en het netwerk om startende bedrijven te begeleiden bij het bepalen van hun positie op de markt. En op basis daarvan hun propositie, communicatiestrategie en campagnematerialen te ontwikkelen. Daarnaast hebben ze de financiële kennis die nodig is om start- en scale-ups te laten groeien.

Toegevoegde waarde

Naast het geven van geld, biedt Arket ook het volgende:

 • Specialistische kennis over de belangrijke fase van de marktintroductie.
 • Veel ervaring in het begeleiden van bedrijven naar hun volgende stap.
 • Een groot netwerk dat meteen gebruikt kan worden.
 • Ervaring als ondernemers die helpt bij moeilijke beslissingen.

Selectiecriteria

Het fonds is op zoek naar bedrijven die zich in hun go-to-market fase bevinden. Dit zijn beginnende bedrijven en snelgroeiende bedrijven die al een bewezen idee hebben en nu klaar zijn voor de volgende stap.

Arket Ventures is op zoek naar bedrijven die aan de volgende criteria voldoen:

 • Ze hebben een Nederlandse basis maar internationale ambities.
 • Ze worden geleid door gedreven en toegewijde ondernemers.
 • Ze zoeken financiering om te groeien (geen herfinanciering of uitkoop).

Doelgroep

Het fonds richt zich op bedrijven die slimme oplossingen hebben om de wereld duurzamer te maken. Ze gebruiken technologie om positieve veranderingen te bewerkstelligen (Tech For Good), vooral op het gebied van creatieve en innovatieve ideeën.

Een paar voorbeelden van eerdere investeringen:

 • BIYU gelooft dat Toegang het nieuwe bezit is. Altijd direct premium producten beschikbaar wanneer jij ze nodig hebt. Klaar? Geef ze terug en wij geven ze weer door.
 • IM Efficiency vermindert het brandstofverbruik door zonne-energie te gebruiken. Met behulp van SolarOnTop verlaagt IM Efficiency de operationele kosten van zware voertuigen.

Beoogde resultaten

Na de beginfase (start-up) van het bedrijf helpt het fonds het bedrijf te groeien (scale-up). Eventueel samen met een andere investeerder of een strategische partner. Het fonds streeft naar een gezond resultaat, maar houdt daarbij rekening met de risico's die zich kunnen voordoen in de tijd dat het fonds actief is.

Fondsmanagement

De fondsmanagers hebben elkaar leren kennen als ondernemers in wereld van de marketing, communicatie en content. Vanuit de vier expertises (strategie, creatie, product en finance) is Arket Ventures opgericht. Naast hun werkzaamheden bij Arket zijn alle vier de partners nog steeds actief als ondernemer.

Contactgegevens

Ebbingeweg 8
2116 EJ Bentveld
E-mail: info@arketventures.com
Website: arketventures.com

Meer weten over de Seed Business Angel regeling?

Wilt u met andere investeerders een technische of creatieve start-up financieren? Vraag dan een lening aan voor het opzetten van een Seed Business Angelfonds. 

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?