Open voor aanvragen

Impact Tech Ventures

Gepubliceerd op:
26 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
12 mei 2023

Impact Tech Ventures richt zich op de financiering en het begeleiden van vroegefaseondernemingen met vernieuwende, schaalbare impact-gerelateerde techoplossingen.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd fonds: 2020 – 2026
 • Investeringsperiode: 2020 – 2024
 • Investeringsbudget: € 2.000.000
 • EZK-lening: € 1.000.000

Strategie

Impact Tech Ventures focust zich op het in de investeringsperiode verwerven van circa 8-10 minderheidsbelangen in bedrijven met onderscheidende en vernieuwende businessmodellen in de technologiesector in de ‘early stage’ levensfase. De business angels zullen zich focussen op ondernemingen die bijdragen aan de nieuwe economie, met in het bijzonder de nieuwe manier van leren, werken en zorgen. Hiermee spelen zij in op de drastisch veranderende samenleving en draagt Impact Tech Ventures bij in de overgang naar een duurzame economie, aansluitend op de SDG’s.

Toegevoegde waarde

Impact Tech Ventures levert waarde aan ondernemingen door:

 1. Toegang tot netwerk: de initiatiefnemers van het fonds hebben een gezamenlijk breed netwerk van corporates, overheden en onderwijsinstellingen en een omvangrijk netwerk van sectorspecialisten. Door het actief koppelen aan dit netwerk kunnen ondernemingen snel hun ideeën valideren, eerste (potentiële) klanten vinden, en kan product-market-fit te testen en aan te passen.
 2. Toegang tot kapitaal: het verstrekken van ‘slim’ risicokapitaal met een langetermijnvisie. Ook ondersteunen de initiatiefnemers vervolgfinanciering door hun grote netwerk in te zetten.
 3. Toegang tot talent: beide initiatiefnemers hebben een uitgebreid verleden in het bouwen van sterke teams. Tevens is er een grote pool beschikbaar vanuit verschillende initiatieven van de fondsmanagers. Ook hebben ze een breed netwerk van experts op het gebied van business development, branding, finance en experts met sectorspecifieke kennis.

Selectiecriteria

De onderneming:

 • is al ingeschreven en jonger dan 7 jaar;
 • heeft nog geen eerdere private financiering verkregen van professionele investeringsmaatschappijen;
 • heeft een sterke businesscase met (internationaal) marktpotentieel dan wel een bewezen businesscase die op het punt staat naar de markt te gaan of heeft aantoonbare
 • tractie;
 • heeft een schaalbare, innovatieve technologie, product of concept ontwikkelt dat moeilijk te kopiëren is;

Doelgroep

Tech-ondernemers met start-ups die een link hebben met de thema’s hoe we leven, werken en leren.

Beoogde resultaten

Impact Tech Ventures zal naar verwachting 8-10 participaties aangaan met een omvang van €100.000 tot €500.000 per onderneming.

Fondsmanagement

 • Edward de Jager – Succesvolle serial entrepreneur en investeerder. Investeerde eerder in tientallen innovatieve bedrijven, als angel of met zijn ‘hands on’ en ‘founder friendly’ venture capital bedrijf VenturesOne. Verkocht zijn bedrijf Omni Bridgeway na 33 jaar ondernemerschap, in 2019.
 • Hendrik Halbe – Uitgebreide ervaring als investeerder en ondernemer, CEO en oprichter Unknown Group en tevens initiatiefnemer van onder andere de wereldwijde pitchcompetitie Get in the Ring, het Erasmus Centre for Entrepreneurship en de geaccrediteerde hbo-opleiding Global School for Entrepreneurship. Hendrik heeft door zijn betrokkenheid bij deze initiatieven een breed en sterk netwerk zowel binnen als buiten Nederland.

Contactgegevens

Impact Tech Ventures
Saturnusstraat 95
2516 AG Den Haag

Contactpersoon

Madelon Bangma
E-mail: impactventures@unknowngroup.com

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?