Open voor aanvragen

R&D Ventures

Laatst gecontroleerd op:
28 juli 2020
Gepubliceerd op:
19 februari 2018

R&D Ventures positioneert zich als eerste investeerder in softwarebedrijven die zakelijke klanten bedienen. Het fonds onderscheidt zich door haar commerciële kennis van deze markt. Zij combineert dat met actieve coaching op het gebied van lean start-up en vergelijkbare onderwerpen.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2017 - 2026
  • Investeringsperiode: 2017 - 2021
  • Investeringsbudget: € 400.000
  • EZK-lening: € 200.000

Strategie

Veel start-ups falen vooral door teamsamenstelling en mindset van de oprichters. Door ‘wishful thinking’ stellen ze het product centraal in hun denken en niet de wensen van hun beoogde klanten. Daarmee negeren ze wat de markt exact wil.

De expertise van R&D Ventures zit in de zakelijke markt, met ervaring in coaching en gedane investeringen. Zij vindt dat je het beste kunt investeren in bedrijven die je met kennis en netwerk op een ‘hands-on’ manier kunt ondersteunen en versnellen. Kortom, het fonds voegt waarde toe op basis van kennis en netwerk op de eerste plaats. De cash investering komt op de tweede plaats.

Selectiecriteria

  • Gecommitteerde teams met alle nodige capaciteit in huis om zelf een bedrijf te bouwen. Deze bevatten altijd een commercieel en technisch iemand, die beiden full-time werken aan de startende onderneming.
  • Gericht op de zakelijke markt met een software-as-a-service product dat gebruik maakt van nieuwe technologie.
  • Customer Funded Business - eerste klanten van de start-up betalen al voor de toekomstige oplossing, omdat het team een belangrijk probleem voor ze oplost op een betere en unieke manier. Launching customers die de visie van de onderneming onderschrijven zijn cruciaal.

Doelgroep

Softwarebedrijven voor de zakelijke markt.

Beoogde resultaten

Het fonds loopt 10 jaar en heeft een budget van € 400.000. Het streven voor de komende 4 jaar is 6 tot 8 participaties van circa € 50.000. Bij grotere participaties kan R&D Ventures een samenwerkingsverband aangaan met bevriende business angels.

Fondsmanagement

  • Diederik Dolk – Dealmaker en investeerder. Hij heeft een achtergrond in corporate venturing en investment management voor een groot energiebedrijf en heeft tot nu toe in 6 start-ups geïnvesteerd.
  • Robbert van Geldrop – Ondernemer en investeerder. Hij verkocht zijn softwarebedrijf, BackupAgent in 2014 en is nu partner en aandeelhouder in Firmhouse. Naast Firmhouse, heeft hij sinds 1 januari 2016 in 5 start-ups geïnvesteerd.

Contactgegevens

R&D Ventures
Merellaan 2, Rotterdam
Contactpersoon: Robbert van Geldrop
https://www.rotterdam.vc/

Vragen over de Seed Business Angel regeling?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?