Open voor aanvragen

Semilla Impact B.V.

Gepubliceerd op:
27 februari 2023
Laatst gecontroleerd op:
8 maart 2023

Semilla Impact investeert in Nederlandse start-ups die een positieve impact hebben op het milieu en/of de maatschappij. De 4 fondsmanagers zetten zich toegewijd in om deze start-ups te ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Hiervoor zetten zij hun kennis, kapitaal en netwerk in.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd: 2022 - 2033
 • Investeringsperiode: 2022 - 2027
 • Investeringsbudget: € 800.000
 • Lening Economische Zaken en Klimaat: € 400.000

Strategie

Semilla Impact richt zich op (technologische) innovaties die bijdragen aan een beter milieu en/of betere maatschappij. De oprichters geloven dat deze bijdragen vooral duurzaam zijn als er een rendabel businessmodel aan ten grondslag ligt.

De business angels van Semilla Impact staan de start-ups graag bij met raad en daad. Hun netwerk van venture capital fondsen zetten zij in om te helpen bij het aantrekken van vervolgkapitaal. De angels putten uit hun gecombineerde kennis op het gebied van strategie, technologie, financiën en duurzaamheid, en uit hun intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een duurzamere, betere wereld. Dit gebruiken ze om de start-ups uit te dagen hun groeiambities te realiseren. Een goede relatie en vertrouwen zijn daarbij essentieel. Daarom participeert Semilla Impact pas nadat een uitgebreid kennismakingstraject is doorlopen.

Toegevoegde waarde

Semilla Impact B.V. is opgericht door 4 fondsmanagers die elk voor een gelijk deel participeren. De fondsmanagers zijn allemaal even bevlogen en hebben vergelijkbare competenties en netwerken. Hierdoor kunnen zij ondernemers niet alleen ondersteunen met kapitaal, maar ook met raad en daad.

Ze hebben meer tijd en kennis beschikbaar dan individuele business angels en bieden aan de andere kant meer persoonlijke betrokkenheid en aandacht dan angelnetwerken en investeerdersclubs.

Selectiecriteria

 • Gevestigd in Nederland.
 • Vroege fase, (nog) geen venture capital fonds ‘aan boord’.
 • Totale financieringsbehoefte tussen de € 50 duizend en € 1 miljoen.
 • Concept is innovatief, schaalbaar en bewezen (er is al omzet).
 • Positieve impact op milieu en/of maatschappij.
 • Bevlogen ondernemer/eigenaar/oprichtersteam.

Doelgroep

Semilla Impact investeert bij voorkeur in Nederlandse start-ups die actief zijn in de circulaire economie en daar via hun businessmodel een schaalbare bijdrage aan leveren. Daarnaast heeft het fonds een voorkeur voor start-ups met een duidelijke, schaalbare technische (software) component. 

Beoogde resultaten

Semilla Impact heeft als doel zo'n 8 investeringen te doen met een investeringsgrootte van tussen de € 50 duizend en € 100 duizend, waarbij voor enkele investeringen een vervolginvestering is voorzien.

Fondsmanagement

Er zijn 4 fondsmanagers, waarvan Tim van der Rijken en Iwan Meister de dagelijkse operatie beheren en het 1e aanspreekpunt zijn voor nieuwe aanvragen. De 2 andere business angels zijn Maarten van Asperen en Martijn Garretsen

Contactgegevens

Semilla Impact B.V.
Derde Helmersstraat 21-2
1054 BA Amsterdam
LinkedIn

Contactpersonen

Meer weten over de Seed Business Angel regeling?

Wilt u met andere investeerders een technische of creatieve start-up financieren? Vraag dan een lening aan voor het opzetten van een Seed Business Angelfonds. 

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?