Open voor aanvragen

YoV Capital I B.V.

Gepubliceerd op:
17 augustus 2023

Your own Venture (YoV) Capital I B.V. investeert met name in vroegefase tech-ondernemingen met een schaalbare toepassing in medische technologie, technologie voor verduurzaming en slimme digitalisering.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd: 2023 – 2029
 • Investeringsperiode: 2023 – 2025
 • Investeringsbudget: € 2.000.000
 • EZ-lening: € 1.000.000

Strategie

In de dagelijkse praktijk blijkt dat financiering van plannen van vroegefase tech-ondernemingen lastig is. Investeerders laten ondernemingen met een beperkt trackrecord in financiële resultaten vaak bij voorbaat links liggen. Met een grote netwerk kan business angel YoV Capital I toekomstige pareltjes selecteren uit de grote groep van startende ondernemingen. YoV Capital I helpt ondernemers graag om hun droom waar te maken door de inbreng van kapitaal, kennis en ervaring. 

Toegevoegde waarde

YoV Capital I onderscheidt zich van andere investeerders door:

 • Actieve betrokkenheid van het fondsmanagement en de 10 business angels die aangesloten zijn bij het fonds. Deze business angels zijn allen ervaren ondernemers die nog steeds volop actief zijn in de markt.
 • Hun geloof in het belang van diversiteit en meer vrouwen op beleidsbepalende posities voor betere strategievorming en succesvollere uitvoering.
 • De samenwerking met Your own Venture, waardoor nog meer kennis, kunde en ervaring met het gebruik van slimme tools beschikbaar is.
 • Hun grote netwerk, waardoor ze in staat zijn waar nodig aanvullende co-financiering te regelen, en ingang hebben bij mogelijke toekomstige exit-kandidaten voor de onderneming.

Selectiecriteria

 • U heeft een in Nederland gevestigde onderneming.
 • Uw onderneming heeft op zijn vroegst 7 jaar geleden haar eerste commerciële omzet bereikt.
 • Uw onderneming heeft nog geen eerdere private financiering van een professionele investeringsmaatschappij ontvangen.
 • Uw onderneming heeft diversiteit in het team van oprichters en bepalende medewerkers.

Doelgroep

YoV Capital I richt zich met name op ondernemingen met een schaalbare toepassing in medische technologie, technologie voor verduurzaming en slimme digitalisering.

Beoogde resultaten

YoV Capital I verwacht 6 participaties aan te gaan met:

 • een gemiddelde investering van € 350.000 per participatie; en
 • een maximale (getrapte) investering van € 500.000 voor een individuele investering.

Waar nodig wordt dit aangevuld met co-financiering van derden. De doelstelling is om een gemiddelde opbrengst-vermenigvuldigingsfactor van 2 te realiseren.

Fondsmanagement

 • Arjen Schutte studeerde bedrijfskundige informatica en bedrijfskunde (organisatie & strategie). Arjen gaf jarenlang als CEO leiding aan IT- en consultancy bedrijven. Door een grootschalige management buy-out te doen (het uitkopen van een bedrijf door het zittende management) werd hij in 2014 zelf actief als ondernemer en heeft inmiddels diverse ondernemingen (mede)opgericht. Halverwege 2019 richtte hij Your own Venture op. Vanuit die hoedanigheid raakte hij als adviseur betrokken bij de strategievorming en bedrijfsovername van vele ondernemingen.
 • Henk de Boer studeerde economie, management & finance aan de Universiteit Groningen. Henk ontwikkelde als ondernemer diverse (software) producten, diensten en (project)voorstellen, en lanceerde deze schaalbaar en succesvol in de markt. Daarnaast heeft hij jarenlange internationale ervaring als directielid van een grote technologie-onderneming. Sinds halverwege 2015 is hij een aantal jaren actief als partner bij een Venture Capital onderneming met focus op vroegefase en groei-ondernemingen. Hij deed zelf ook diverse succesvolle investeringen, zowel in private equity fondsen als direct.
 • Renske de Bruine studeerde international business & management studies in Bangkok (Thailand) en Amsterdam met een minor in ondernemerschap. Nadat ze 5 jaar in de IT-wereld bij diverse bedrijven werkte, werd Renske actief als ondernemer en ontwikkelde meerdere softwareproducten en -(project)voorstellen in de gezondheidszorg. Met haar voormalige digitale zorg onderneming Winq werd zij door Computable benoemd tot 'Start-up van het jaar' en tot 1 van de 50 meest inspirerende vrouwen in de technologie (InspiringFifty).

Contactgegevens

YoV Capital I B.V.
Goudvink 18
3766WL Soest

E-mail: yovcapital@yourownventure.com

Website:  www.yourownventure.com/yovcapital

Contactpersoon: Arjen Schutte

Email: aschutte@yourownventure.com

Vragen over SEED Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

 
Bent u tevreden over deze pagina?