Open voor aanvragen

Early Stars Fund

Gepubliceerd op:
8 maart 2021
Laatst gecontroleerd op:
27 oktober 2023

Het Early Stars Fund I (ESF I) is het vroegefasefonds van Innovation Industries, een toonaangevend multi-stage VC-fonds gericht op de Nederlandse deeptech sector.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2021 - 2031
  • Investeringsperiode: 2021 - 2025
  • Investeringsbudget: € 8 miljoen
  • EZK-lening: € 4 miljoen

Strategie

ESF I richt zich op innovatieve techbedrijven met een grote kapitaalbehoefte die de hightech, medtech of agro-food sector kunnen veranderen. Het ervaren en betrokken investeringsteam helpt groei te versnellen met kapitaal en expertise.

Toegevoegde waarde

ESF I vervult de groeiende behoefte aan 'slim' kapitaal door in een vroeg stadium te investeren in Nederlandse deeptech-bedrijven. Het fonds biedt hands-on ondersteuning door een volledig toegewijd team van ervaren investeringsprofessionals met een technische achtergrond. Door de nauwe samenwerking met sterke partners uit de industrie en toegang tot een breed kennisnetwerk (TU's en TNO), biedt het fonds een platform voor start-ups om versneld te groeien.

Selectiecriteria

  • Een uniek en verdedigbaar product of technologie die minimaal gevalideerd is in een laboratoriumomgeving (minimaal TRL 4);
  • Sterke indicaties van marktacceptatie van de waardepropositie van het bedrijf na succesvolle technologie- en productontwikkeling;
  • Een duidelijk duurzaam concurrentievoordeel dat is gebaseerd op IP en knowhow;
  • Uitstekend exitpotentieel op basis van vervulling van een marktbehoefte;
  • Een coachbaar gepassioneerd team dat kansen kan vertalen naar een commercieel aantrekkelijke onderneming en het ondernemingsbelang voorop stelt;
  • Een schaalbaar bedrijfsmodel dat snel kan groeien in internationale markten.

Doelgroep

In Nederland gevestigde technostarters die actief zijn in de hightech, medtech of agro-foodtech sectoren en die voldoen aan bovengenoemde criteria.

Beoogde resultaten

ESF I beoogt 5 deelnemingen te doen met een gemiddelde omvang van € 1,6 miljoen. Het fonds staat positief tegenover co-investeringen met andere venture capital en corporate venture capital fondsen.

Fondsmanagement

Het ESF kernteam bestaat uit Harm de Vries, Pleuni Hooijman en Martijn van den Hul en wordt ondersteund door het bredere team van Innovation Industries.

Contactgegevens

Innovation Industries - Early Stars Fund I
Pietersbergweg 285
1105 BM Amsterdam
www.innovationindustries.com

E-mailadres:

info@innovationindustries.com

Bent u tevreden over deze pagina?