Open voor aanvragen

Future Food Fund

Laatst gecontroleerd op:
12 november 2020
Gepubliceerd op:
4 juli 2017

Het Future Food Fund (FFF) is een venture capital fonds dat zich richt op Nederlandse ondernemingen die met vernieuwende technologie en/of disruptieve businessmodellen impact willen hebben op de agri-horti-food sector.

FFF is opgericht en gefinancierd voor en door ervaren ondernemers.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd: 2017 – 2029
 • Investeringsperiode: 2017 – 2023
 • Investeringsbudget: € 12 miljoen
 • EZ-lening: € 6 miljoen

Strategie

Het FFF hanteert in haar aanpak het uitgangspunt 'voor ondernemers door ondernemers'. De achterban van FFF bestaat uit meer dan 20 private investeerders die hun sporen verdiend hebben als ondernemer en/of investeerder. Wat hen aanspreekt is het concept van het fonds: met ondernemers geld bij elkaar leggen en dit onder leiding van professioneel fondsmanagement investeren in jonge, innovatieve, snelgroeiende agri-horti-food tech ondernemingen.

Toegevoegde waarde

Uiteraard is het niet alleen kapitaal dat ter beschikking wordt gesteld. Het FFF management heeft een nationaal en internationaal trackrecord als investeerder in de F&A sector en het begeleiden van financieel-strategische trajecten binnen de voedselketen. Daarnaast put het management uit jarenlange eigen ervaring in ondernemerschap, durfkapitaal en mentoring.

De investeerders in FFF hebben veelal een eigen VC–trackrecord. Deze hebben zij in de loop der jaren opgedaan in het investeren in en desinvesteren van bedrijven en/of andere deelnemingen. Van de ondernemers komt éénderde uit de agri-horti-food sector en heeft de helft ervaring opgedaan met het ontwikkelen van technologische innovaties. De investeerders in FFF worden ook betrokken bij het selecteren en monitoren van de deelnemingen.

Kortom, het fonds stelt deze unieke sectorspecifieke kennis, netwerken en ervaring ter beschikking aan haar deelnemingen. De Smart Money van FFF is hiermee persoonlijk en betrokken, en daarmee een van de belangrijkste onderscheidende factoren van het fonds.

Selectiecriteria

Nederlandse ondernemingen die met vernieuwende technologie en/of disruptieve businessmodellen impact willen hebben op de agri-horti-food sector, en waarbij FFF met een kapitaalinjectie van ongeveer € 0,5 - € 3,5 miljoen van waarde kan zijn.

 • Uitstekend management team
 • Doordacht business plan
 • Mogelijkheden voor strategische allianties en/of exit
 • Recent omzet behaald
 • Hoofdkantoor in Nederland

De hoogte van de omzet in relatie tot het product of dienst is vooral bedoeld als maatstaf van toegevoegde waarde die klanten in het geboden product of dienst zien - onder andere in de vorm van betaling of als launching customer. Winst is niet noodzakelijk.

Product en dienst:

 • Gebaseerd op een nieuwe technische of creatieve vinding of een nieuwe toepassing van bestaande technologie, dan wel van een bestaande creatieve vinding voornamelijk op het gebied van hightech (inclusief ICT), in de sectoren agri-horti-food;
 • Schaalbaarheid, onder andere doordat het inspeelt op een door het fonds gesignaleerde trend;
 • Moeilijk te kopieëren, idealiter op basis van eigen technologie of bijzondere kennis;
 • Probleemoplossend, bewezen door gestructureerd testen.

Doelgroep

Nederlandse ondernemingen die met vernieuwende technologie en/of disruptieve businessmodellen impact willen hebben op de agri-horti-food sector.

Beoogde resultaten

Het FFF verwacht in 5 jaar tijd 10 tot 12 participaties te doen.

Fondsmanagement

FFF Management B.V.

Contactgegevens

Future Food Fund
Benoordenhoutseweg 43
2596 BC Den Haag
Website: futurefoodfund.com

Contactpersoon: Jeroen Kimmels, e-mail: jeroen@futurefoodfund.com

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?