Open voor aanvragen

JOA Ventures Seed Capital I

Laatst gecontroleerd op:
10 februari 2020
Gepubliceerd op:
28 september 2017

JOA Ventures Seed Capital I is gericht op de sectoren energie, IT en biotech.

JOA Ventures Seed Capital I investeert in high-tech start-ups die unieke innovatieve producten snel en naar een grote markt brengen. Het fonds management, ondernemers met een technische achtergrond, participeert actief in de ondernemingen en staat de technostarters bij met kennis (marketing, sales, IP, product scaling) en ondernemers ervaring.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2017 – 2027
  • Investeringsperiode: 2017 – 2022
  • Investeringsbudget: € 3.500.000
  • EZ-lening: € 1.750.000

Strategie

JOA Ventures Seed Capital I investeert in high-tech start-ups die unieke innovatieve producten snel en naar een grote markt brengen. Het fonds management participeert actief in de ondernemingen en staat de technostarters bij met kennis (marketing, sales, IP, product scaling) en ondernemers ervaring.
Het fonds investeert alleen in start-ups waar de partners van de fondsbeheerder samen met de technostarter het verschil kunnen maken. Het fonds richt zich op de volgende sectoren: Energy, Software, en Biotech.
De fondsmanagers zijn ondernemers die, samen met de technostarters, internationaal succesvolle ondernemingen willen bouwen.

Selectiecriteria

Het fonds investeert in technostarters met:
•    patenteerbare innovaties
•    producten die schaalbaar zijn voor een grote markt
•    een sterk en gepassioneerd team, waarbij de partners van het fonds management met hun kennis, ervaring, en netwerk een aanvullende rol kunnen spelen

Doelgroep

Het fonds management richt zich op 2 doelgroepen:

  1. Jonge technostarters, (pre-)seed, in de prototype fase, onderzoekend hoe de technologie te patenteren is en met een beginnende gevalideerde (klanten) business propositie. De business moet aansluiten bij de kennis en ervaring van tenminste één van de partners in het fonds management die de technostarter zal begeleiden.
  2. Technostarters die uit een research en development-organisatie komen. Nieuw in ondernemen, maar met ervaring en diepe kennis op technologisch gebied. Er is een nieuw idee, algoritme, of innovatieve ontwikkeling, waarvoor een commerciële toepassing wordt gezocht. Hier zal één van de partners in het fonds management de technostarters, vooral op het gebied van ondernemen bijstaan. De partner begeleidt het traject van wetenschap naar praktische productinnovatie en opschaling van de productie en helpt met de marketing en sales strategie.

Beoogde resultaten

Streven voor de komende 5 jaar: 6 participaties, met een start vanaf €200.000,- tot aan maximale eerste investering van 800.000,-. De financiering is altijd in aandelenkapitaal. Het fonds participeert niet via convertible loans.

Fondsmanagement

Het fonds wordt beheerd door JOA Ventures BV. Een private, financiële holding die zich bezighoudt met het starten van en investeren in innovatieve (bio) techno-bedrijven. JOA Ventures BV heeft 3 partners met veel ervaring in het starten, groeien, en weer verkopen van ondernemingen, in technologieontwikkeling en business management. Via JOA Ventures hebben de partners een zeer significant aandeel in het fonds.

Contactgegevens

JOA Ventures Seed Capital I
Delftechpark 25
2628 XJ Delft
www.joa.ventures

Contactpersoon:

Vragen over Seed Capital?

Bent u tevreden over deze pagina?