Open voor aanvragen

Peak Capital III

Laatst gecontroleerd op:
29 oktober 2020
Gepubliceerd op:
23 november 2015

Peak Capital III wil early-stage start-ups bijstaan met kapitaal en praktische ondernemers- en managementervaring. Peak Capital III staat voor ‘The Entrepreneurial Investors’.

Gegevens fonds

Totale looptijd: 2015 - 2025
Investeringsperiode: 2015 - 2020
Investeringsbudget: € 12.000.000
EZ-lening: € 6.000.000

Strategie

Peak Capital III richt zich op fast growing high-scale internet start-ups. Met een gemiddelde participatie van €1.200.000,- overbrugt Peak Capital III het gat tussen de financiering van angel-investors en growth-stage venture capitalists. Het fondsmanagement combineert hun ervaring op marketing, sales en financieel vlak met een netwerk van succesvolle ondernemers en actieve begeleiding om de slagingskans van technostarters te vergroten. Het doel is om samen met de ondernemer een internationale succesvolle onderneming te creëren.

Selectiecriteria

Naast de technologische focus van het fonds en de levensfase van de starter hanteert het fonds de volgende beoordelingscriteria:

  • ondernemer(s) met sterke executiefocus
  • schaalbaarheid product/proces/dienst
  • bewezen businessmodel
  • internationale groeimogelijkheden
  • uniek concept en niet of moeilijk kopieerbaar
  • reeds aanwezige omzet

Doelgroep

Bedrijven actief in Software/SaaS, Platforms, Educatie, Internet of Things, E-health, Fintech en E-commerce die minder dan 7 jaar oud zijn met hun HQ in Nederland, behoren tot de doelgroep van het fonds. Daarnaast is enige mate van omzet noodzakelijk.

Beoogde resultaten

Het fonds loopt 10 jaar en heeft een budget van €12.000.000. Streven voor de komende 5 jaar: 10 participaties van gemiddeld €1.200.000,-. Bij grotere participaties ligt samenwerking met andere fondsen voor de hand.

Fondsmanagement

Peak Capital III Management B.V.

Contactgegevens

Peak Capital III Management B.V.
WeWork
Weteringschans 165
1017 XD Amsterdam
E-mail: info@peakcapital.nl
Contactpersoon: Johan van Mil, Stefan Bary

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

 

Bent u tevreden over deze pagina?