Open voor aanvragen

Percival Participations

Gepubliceerd op:
21 november 2011
Laatst gecontroleerd op:
5 oktober 2023

Het Percival Participations fonds richt zich op het financieren van technostarters/uitvinders met een gepatenteerde of op andere wijze door het intellectueel eigendomsrecht beschermde of te beschermen technologie of applicatie.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2006 - 2018
  • Investeringsperiode: dit fonds is uitgeïnvesteerd
  • Investeringsbudget: € 8 miljoen

Strategie

De technologie of applicatie van de technostarter/uitvinder moet internationaal inzetbaar zijn. Het fondsmanagement van Percival Participations voert zonodig in het begin zelf het financieel of commercieel management over de participatie. Daarna zoekt het fondsmanagement naar geschikte leiding van buitenaf.

Doelgroep

Uitvinders en startende ondernemingen met gepatenteerde of anderszins beschermde productideeën en technologieën die op internationale schaal te exploiteren zijn. Het fonds richt zich niet op een specifieke technologie.

Beoogde resultaten

Percival Participations wil 11 participaties doen in de eerste 6 jaar.

Fondsmanagement

Een investeringscomité neemt de investeringsbeslissingen. Dit comité bestaat uit 4 vertegenwoordigers van de financiers en de directie van Percival Participations. Het comité neemt de beslissingen op basis van de investeringsvoorstellen die het fondsmanagement heeft aangeleverd.

Percival Participations beschikt hiernaast over een uitgebreid netwerk aan adviseurs en partners waarmee zij al lange tijd samenwerkt.

Contactgegevens

Percival Participations
Westplein 6
3016 BM  Rotterdam
Telefoonnummer: (010) 742 08 10
E-mail: info@percivalparticipations.com
www.percivalparticipations.com

Bent u tevreden over deze pagina?