Open voor aanvragen

Seed fonds: INZET

Gepubliceerd op:
17 oktober 2019
Laatst gecontroleerd op:
2 december 2021

Met financiering, expertise en een sterk netwerk ondersteunt INZET jonge, innovatieve ondernemingen die zich inzetten om het leven van zorgbehoevenden leefbaarder te maken of bijdragen aan preventie.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2019 - 2029
  • Investeringsperiode: 2019 - 2025
  • Investeringsbudget: € 6.900.000
  • EZK-lening: € 3.450.000

Strategie

INZET wil zorgbehoevenden de kans geven om zo zelfstandig mogelijk, met waardigheid en voluit te kunnen leven. Ook wil zij chronische aandoeningen helpen voorkomen.
Het fonds ondersteunt bedrijven die zorginnovaties aanbieden met een directe, positieve impact op de levenskwaliteit van chronisch zorgbehoevenden, of bijdragen aan preventie. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen gezondheidsfondsen, welzijnsfondsen en vermogensfondsen, dat ook ondersteund wordt door zorgaanbieders en zorgverzekeraars. INZET helpt de onderneming bij het optimaliseren van de innovatie, versterken van het businessmodel en maximaliseren van de positieve impact op het leven en de maatschappij.

Toegevoegde waarde

Door het samenvoegen van kennis en netwerk van diverse zorgactoren heeft INZET alles in huis om kansrijke ondernemingen te identificeren. Zij helpt deze ondernemingen bij het vormgeven, implementeren en opschalen van een zorginnovatie die goed is afgestemd op de behoeften en wensen van de eindgebruiker en de zorgsector. Het INZET management team heeft daarnaast jarenlange ervaring in het investeren in en bijstaan van sociale ondernemingen, die aan de hand van een duurzaam businessmodel maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Het team combineert expertise in zowel businessmanagement als impact management en begeleidt portefeuillebedrijven actief bij het versterken van hun strategie, uitvoering en impact.

Selectiecriteria

  1. De onderneming zit in een vroege fase (seed) of groeifase (early growth).
  2. De onderneming biedt een dienst of product aan die/dat substantieel bijdraagt aan de levenskwaliteit van chronisch zorgbehoevenden of preventie.
  3. De impact is concreet, meetbaar en op een hoog niveau.
  4. Het model is innovatief en schaalbaar, bij voorkeur ook internationaal.
  5. Het team is kwalitatief, ondernemend, verantwoordelijk en staat open voor samenwerking met de partijen die deel uitmaken van INZET.

Doelgroep

INZET richt zich op jonge sociale ondernemingen die zich met e-health, technologie of een andere vernieuwende aanpak inzetten om het leven van zorgbehoevenden (mensen met een beperking, chronische ziekte, ouderen) leefbaarder te maken. De focusgebieden zijn participatie en mobiliteit door eigen regie, therapietrouw, angst en depressie, slaapproblemen, eenzaamheid, ketenzorg, co-morbiditeit en preventie.

Beoogde resultaten

INZET streeft naar 10 participaties.

Fondsmanagement

Shærpa Fund Management

Contactgegevens

Coöperatie INZET 1 UA
https://shapingimpact.group/fondsen/inzet

Contactpersoon:

Vragen over SEED Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?