Open voor aanvragen

TIIN Techfund 2

Laatst gecontroleerd op:
13 februari 2020
Gepubliceerd op:
21 november 2011

TIIN Techfund 2 investeert in kansrijke vroege fase technologiebedrijven.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2009 - 2021
  • Investeringsperiode: dit fonds is uitgeïnvesteerd
  • Investeringsbudget: € 8 miljoen
  • EZ-lening: € 4 miljoen

Strategie

TIIN Capital is met haar omvangrijke informal investors netwerk al jaren actief om starters te financieren. Door haar opgebouwde kennis en ervaring met het investeren in technologiebedrijven heeft TIIN Capital het initiatief genomen een tweede vroege fase technologiefonds op te richten: TIIN Techfund 2.

Selectiecriteria

TIIN Techfund 2 investeert in kansrijke vroege fase technologiebedrijven. Naast de technologiefocus richt het fonds zich op bedrijven die additioneel risicodragend vermogen nodig hebben. Zij doet dit met coachable management dat inziet dat advisering en begeleiding van het fondsmanagement hun onderneming ten goede komt.

Doelgroep

Vroege fase innovatieve technologiebedrijven met als focus ICT, High Tech en Innovatieve Maakindustrie. Er zal met name worden geïnvesteerd in ondernemingen die in de eerste groeifase zijn beland met businessmodellen die op korte termijn omzet genereren.

Beoogde resultaten

Het fonds beoogt 10 participaties aan te gaan gedurende de eerste 4 jaar. Gemiddeld te investeren bedragen zullen variëren tussen € 500.000 en € 700.000. De financiering is een mix van aandelenkapitaal en achtergestelde leningen.

Fondsmanagement

Het fondsmanagement wordt gevoerd door TIIN Capital en heeft jarenlange ervaring in het investeren in innovatieve jonge ondernemingen. Het fondsmanagement maakt gebruik van het netwerk van investeerders in het fonds en heeft intensieve contacten met banken, corporate finance huizen en accountantskantoren.

Contactgegevens

TIIN Techfund 2
Bezoekadres: Gooimeer 6, 1411 DD Naarden
Postadres: Gooimeer 6-05, 1411 DD Naarden
Telefoonnummer: (030) 225 12 21
Email: info@tiincapital.nl
www.tiincapital.nl

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op
Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?