Innovatiekrediet

Meer artikelen
Innovatiekrediet

U hebt een innovatief idee op technisch of klinisch gebied, maar u beschikt niet over voldoende financiële slagkracht? Met het Innovatiekrediet financiert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van nieuwe producten, processen of diensten met een sterke businesscase. Het krediet is risicodragend en hoeft alleen te worden terugbetaald als de ontwikkeling slaagt.

De overheid vult hiermee een gat op de kapitaalmarkt in de fase waarin ondernemers druk doende zijn om iets werkend te krijgen, maar daarmee nog geen omzet draaien. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Innovatiefonds MKB+

De financiering van het Innovatiekrediet komt vanuit het Innovatiefonds MKB+. Een fonds met een revolverend karakter voor de financiering van risicovolle innovatie. Revolverend betekent dat het geld dat u terugbetaalt, opnieuw in het fonds terechtkomt. Dan kunnen andere bedrijven hier ook weer gebruik van maken.

Voor wie?

Alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven (groot of klein), kunnen profiteren van het Innovatiekrediet. Projecten die in aanmerking komen vindt u op de pagina Kom ik in aanmerking?.
Een aanvraag voor Innovatiekrediet wordt niet altijd gehonoreerd. Uw aanvraag moet op een aantal punten goed scoren. U vindt alle benodigde informatie op https://mijn.rvo.nl/innovatiekrediet

Budget

In 2016 bedraagt het budget voor het Innovatiekrediet € 70 miljoen. Informatie over de rente en kredietpercentages vindt u op de pagina Achtergrond.

Op de hoogte blijven

Wilt u het laatste nieuws rond het Innovatiekrediet lezen? Raadpleeg dan onze nieuwsberichten over het Innovatiekrediet.

Inspiratie opdoen

Wilt u lezen hoe andere ondernemers gebruik maken van het Innovatiekrediet? Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalen.

Aanvragen

Aanvragen kunt u het hele jaar indienen. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Elke aanvraag beoordelen wij individueel.
RVO.nl honoreert niet elke aanvraag voor Innovatiekrediet. Uw aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Raadpleeg de pagina Kom ik in aanmerking voor meer informatie.

Service menu right