Innovatiekrediet

Meer artikelen
Innovatiekrediet

U hebt een innovatief idee op technisch of klinisch gebied, maar u beschikt niet over voldoende financiële slagkracht? Met het Innovatiekrediet financiert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van nieuwe producten, processen of diensten met een sterke businesscase.

De overheid vult hiermee een gat op de kapitaalmarkt in de fase waarin ondernemers druk doende zijn om iets werkend te krijgen, maar daarmee nog geen omzet draaien.

Budget

Het budget voor 2017 bedraagt € 60 miljoen: € 20 miljoen voor klinische ontwikkelingsprojecten en € 40 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten. Op 1 juli 2017 zijn eventuele restanten van deze deelbudgetten gecombineerd tot één budget. Tot 2 juli 2017 zijn er voldoende aanvragen ontvangen om het beschikbare (totaal)budget uit te geven.
De toekenning van de ingediende aanvragen en daarmee de uitputting van het budget zal waarschijnlijk pas dit najaar zijn. De kans dat er nog budget beschikbaar is voor een aanvraag die na 1 juli 2017 is ingediend is erg klein.

Informatie over de rente en kredietpercentages vindt u op de pagina Achtergrond.

Terugbetalen

Het krediet is risicodragend: u moet het krediet terugbetalen. Alleen als het project mislukt, kunt u kwijtschelding aanvragen.

Voor wie?

Alle bedrijven, zowel starters als gevestigde bedrijven (groot of klein), kunnen profiteren van het Innovatiekrediet. Projecten die in aanmerking komen vindt u op de pagina Kom ik in aanmerking?.
Een aanvraag voor Innovatiekrediet wordt niet altijd gehonoreerd. Uw aanvraag moet op een aantal punten goed scoren. U vindt alle benodigde informatie op https://mijn.rvo.nl/innovatiekrediet

Op de hoogte blijven

Wilt u het laatste nieuws rond het Innovatiekrediet lezen? Raadpleeg dan onze nieuwsberichten over het Innovatiekrediet.

Inspiratie opdoen

Wilt u lezen hoe andere ondernemers gebruik maken van het Innovatiekrediet? Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalen.

Aanvragen

Aanvragen kunt u het hele jaar indienen. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Elke aanvraag beoordelen wij individueel.
RVO.nl honoreert niet elke aanvraag voor Innovatiekrediet. Uw aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Raadpleeg de pagina Kom ik in aanmerking voor meer informatie.

Service menu right