Menu Zoeken

JTI Clean Sky

Joint Technology Initiatives (JTI)

JTI Clean Sky is een publiek-private samenwerking van de Europese luchtvaartindustrie en de Europese Commissie om nieuwe en milieuvriendelijker luchtvaartproducten te ontwikkelen.

Voor wie?

Iedere organisatie die zich bezighoudt met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie kan deelnemen aan Clean Sky. Vaak is de randvoorwaarde dat er organisaties uit minstens 3 Europese landen samenwerken.

Doelstellingen en onderwerpen Clean Sky

Brussel wil met JTI Clean Sky een aanzienlijke bijdrage leveren aan de zogeheten 'vergroening' van de Europese luchtvaart. Doel is 50% reductie van CO2 uitstoot, 80% reductie van NOx en 50% reductie van geluid. Tegelijkertijd wil Brussel de toepasssing van nieuwe doorbraaktechnologieën (onder andere op milieugebied) versnellen in luchtvaartproducten. Die nieuwe technologieën moeten de concurrentiepositie van de Europese luchtvaartindustrie mondiaal versterken. Meer informatie.

Budget Clean Sky

JTI Clean Sky-initiatief had een budget van ongeveer € 1,6 miljard voor de periode 2007-2013. De Europese Unie en de industrie financierden ieder de helft.

Indieningstermijn

Clean Sky heeft geen nieuwe calls meer. Waarschijnlijk komt er in 2014 een vervolg met een nieuwe JTI Clean Sky 2.

Het Expertisecentrum internationaal Onderzoek en Innovatie helpt u op weg!

Hulp nodig om deel te nemen? Onze adviseurs helpen u graag op weg.

Meer informatie

website van Clean Sky
 

 

Download: 

Bent u tevreden over deze pagina?

Service menu right