E-Concrete 2020 – Electrified Concrete Transport Rotterdam (2017)

Laatst gecontroleerd op:
24 juli 2023
Gepubliceerd op:
5 november 2018

Doel is de ontwikkeling van een volledig elektrisch aangedreven betonmixer.

Doel

Doel is de ontwikkeling van een volledig elektrisch aangedreven betonmixer. De ontwikkeling is onderverdeeld in de volgende componenten:

 • Ontwikkeling en testen prototype elektrische betontrommel
  Binnen dit werkpakket zal onder regie van A. Boogert Service gestart worden met de ontwikkeling van een geschikt ontwerp voor de elektrische betontrommel. De software die de elektrische betontrommel moet gaan aansturen is hierbij de belangrijkste te ontwikkelen component.
 • Ontwikkeling en testen prototype elektrische aandrijflijn
  Binnen dit werkpakket zal onder regie van EMOSS de elektrische aandrijflijn voor de betonmixer ontwikkeld worden. Hierbij is de belangrijkste component het energie management systeem dat ervoor moet zorgen dat zowel de aandrijving als de betontrommel te allen tijde voldoende capaciteit beschikbaar heeft.
 • Ontwikkeling en testen prototype chassis
  Binnen dit werkpakket zal onder regie van P. van de Velden het chassis voor de betonmixer ontwikkeld worden. Hierbij is de beschikbare ruimte voor het benodigde accupakket het belangrijkste onderdeel.
 • Ontwikkeling integraal full-scale prototype elektrische betonmixer
  Binnen dit werkpakket zullen onder regie van P. van der Velden Bedrijfswagens alle verschillende deelcomponenten worden geïntegreerd tot 1 integraal ontwerp van de elektrische betonmixer.
 • Praktijktest en uitontwikkeling elektrische betonmixer
  Binnen dit werkpakket zal onder regie van P. van de Velden de elektrische betonmixer een half jaar in de praktijk getest worden bij Mebin. Tijdens deze test zullen de volgende vijf aspecten nauwkeurig gemonitord worden: technologie, energie, gedrag, onderhoud en economie. Ook het benodigd laadregime zal gevalideerd worden door een slimme mix van opportunity charging en overnight charging te onderzoeken. De betonmixer zal vervolgens uitontwikkeld worden.

Deelnemers / type organisatie / rol in het project

 • P. van der Velden Bedrijfswagens B.V. - Klein bedrijf - Penvoerder
 • EMOSS Mobile Systems B.V. - Groot bedrijf - Partner
 • A. Boogert Service B.V. - Klein bedrijf - Partner

Resultaten en doelstellingen

Bent u tevreden over deze pagina?