Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport)

Gepubliceerd op:
15 juni 2017
Laatst gecontroleerd op:
27 juni 2022

Heeft uw organisatie een transportoplossing met een lage of geen CO2-uitstoot? Wilt u samen met andere organisaties kennis opdoen met de inzet van zero-emissie (ZE) vrachtwagens, transportmiddelen of mobiele werktuigen? Lees op deze pagina of u met uw partners in aanmerking komt voor de subsidie Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport).

Deze regeling is momenteel gesloten. Aanvragen is op dit moment dus niet mogelijk. Een mogelijke volgende openstellingsronde zal niet eerder zijn dan in het voorjaar van 2023.

DKTI-transport ondersteunt een breed scala aan projecten voor duurzaam vervoer, waarvan de innovatie nog niet of nog maar pas op de markt is. De regeling richt zich op logistiek en transport met een lage of geen CO2-uitstoot. En op thema's als elektrisch rijden en varen, rijden op waterstof en biobrandstoffen in transport, mobiele machines, zwaar wegverkeer en luchtvaart. De regeling richt zich niet op projecten met personenvoertuigen (voertuigcategorie M).

Budget

Het totale budget voor DKTI-transport 2021 was € 36,62 miljoen.

Voortgang en afronding

Ontving u subsidie voor een project voor DKTI-transport? Dan zijn daar enkele verplichtingen aan verbonden. Wat uw verplichtingen zijn en wat u na uw aanvraag nog meer kunt verwachten, leest u op de pagina Voortgang en afronding van DKTI-projecten.

DKTI-projecten eerdere rondes

Meer informatie over de projecten uit 2017, 2019  en 2021 vindt u op DKTI Transport 2017, 2019 en 2021.

Achtergrond

De DKTI-transport richt zich op het versnellen van de productontwikkeling zonder uitstoot (zero-emissie) in de mobiele werktuig- en transportsector. Daarmee geeft de regeling invulling aan afspraken uit het Klimaatakkoord en de Duurzame Brandstofvisie. Het Klimaatakkoord voorziet in een vermindering van de CO2-uitstoot van 49% in 2030 ten opzichte van 1990 en beschrijft ook de klimaatdoelstellingen voor de lange termijn voor de sector verkeer en vervoer. De vervoerssector is goed voor 30% van de huidige CO2-uitstoot in de EU.

Vragen over DKTI-transport?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?