Elektrisch vervoer

Laatst gecontroleerd op:
8 maart 2024
Gepubliceerd op:
24 mei 2017

Elektrisch vervoer is duurzaam en volop in ontwikkeling. Wij helpen ondernemers en particulieren met financiële ondersteuning en door kennis te delen.

Financiële ondersteuning

Voor ondernemers en particulieren is er financiële ondersteuning om elektrisch vervoer aan te schaffen en te gebruiken. Zo vraagt u bij ons de volgende subsidies aan voor elektrisch vervoer:

De subsidie- en financieringswijzer geeft een volledig overzicht van alle subsidies.

Aantal elektrische auto’s en laadpunten

Elektrisch vervoer wordt gestimuleerd met samenwerking en kennisdeling. Maandelijks delen wij de stand van zaken van het aantal elektrische voertuigen en laadpunten in Nederland.

Vrouw laadt auto

Laadpunten

Slim, veilig en overal: om makkelijk te kunnen laden is een goede laadinfrastructuur nodig.

Duurzame mobiliteit internationaal

Nederland is lid van internationale samenwerkingsverbanden. Ook staan we op beurzen, nemen we deel aan handelsmissies en presenteren we ons op congressen of workshops.

Als een van de koplopers is Nederland belangrijk onderdeel van internationale werkzaamheden.

Kennisbank

RVO is betrokken bij onderzoek en helpt ondernemers en particulieren bij de aanschaf, ontwikkeling en het gebruik van elektrisch vervoer. Publicaties hierover zijn terug te vinden in de kennisbank.

Beleid

Elektrisch rijden draagt bij aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen. Daarom stimuleert de Rijksoverheid elektrisch rijden. Op Beleid elektrisch rijden leest u hier meer over.

Bent u tevreden over deze pagina?