Laadpunten voor elektrisch vervoer

Gepubliceerd op:
30 mei 2017
Laatst gecontroleerd op:
1 april 2022

Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen voor elektrisch vervoer. Daarmee stijgt ook de behoefte aan laadpunten, zowel op privaat als op publiek terrein. Op deze pagina vindt u informatie over laadinfrastructuur in Nederland.

Hoe zorgen we voor voldoende laadpunten in Nederland?

Nederland staat voor een grote veranderopgave in mobiliteit. De ambitie in het Klimaatakkoord is dat in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos zijn. We gaan dan naar een wagenpark van 1,9 miljoen elektrische personenvoertuigen. Daarnaast groeit het aantal elektrische bussen, bestelauto’s, vrachtwagens, binnenvaartschepen, light electric vehicles (LEVs) en overig elektrisch vervoer.
Om het toenemend aantal elektrische voertuigen van stroom te  voorzien, neemt de laadbehoefte toe. Een enorme opgave. De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) werkt aan het waarmaken hiervan. Lees meer over de NAL op agendalaadinfrastructuur.nl.

Hoe vraag ik een laadpaal aan?

Een laadpaal op eigen terrein, op uw oprit of bij op uw werklocatie, kunt u direct zelf regelen. Via zoekmachines zoals Google vindt u verschillende marktpartijen die laadpunten leveren. Voor een laadpaal in de publieke ruimte neemt u contact op met uw gemeente. Via het platform laadpaalnodig.nl kunt u, afhankelijk van uw gemeente, direct een aanvraag doen.  Of u wordt doorverwezen naar de relevante website van uw gemeente.

    Bent u tevreden over deze pagina?