H2Benelux: Waterstoftankstation Amsterdam Westpoort (2017-2022)

Laatst gecontroleerd op:
21 december 2023
Gepubliceerd op:
6 november 2018

De realisatie van een waterstofvulpunt bij station Westpoort is onderdeel van het project Waterstofregio 2.0 (verder “WR 2.0”) van Waterstofregio Vlaanderen-Nederland.

Doel

Aanleiding

Het Nederlandse Klimaatakkoord ziet voor waterstof een ‘cruciale rol’ weggelegd in de Nederlandse energietransitie. Shell wil de kansen pakken die de energietransitie biedt in Nederland, ook op het gebied van waterstof. Daarom bouwt Shell waterstofstations door heel Nederland. Shell heeft de kennis, de technologie en de ambitie om een actieve rol te spelen in de veranderende vraag naar energie. De urgentie is voor iedereen duidelijk. De industrie werkt al tientallen jaren met waterstof, ook onze raffinaderij in Pernis. Dit is het moment om groter in te zetten, omdat het zo goed past in een mozaïek van oplossingen: zon, wind, fossiel, elektrisch. Waterstof speelt een sleutelrol bij het slagen van de Nederlandse energietransitie. En dan bij voorkeur groene waterstof, gemaakt met stroom uit wind of zon en zonder uitstoot van CO₂. Bij Shell-station ‘Amsterdam Westpoort’ op bedrijventerrein Sloterdijk begon Shell met de bouw van haar tweede openbaar toegankelijke waterstoftankstation in Nederland.

Doel van het project

Het doel van het bouwen van een waterstofvulpunt bij station Westpoort helpt mee tot het bouwen van een Benelux waterstofnetwerk. Dit doet Shell samen met partners in het H2Benelux project, een initiatief van WaterstofNet die tevens fungeert als penvoerder en coördinator

Locatie

Shell Station Westpoort, Galwin 6, 1043 XX Amsterdam

Deelnemer
Naam deelnemer Type organisatie Rol in project
Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. Groot bedrijf Penvoerder (deelnemer in EU-project)

Resultaten en doelstellingen

Bent u tevreden over deze pagina?