Verenigde Naties (VN)

Laatst gecontroleerd op:
14 mei 2020
Gepubliceerd op:
15 maart 2011

Het systeem van de Verenigde Naties (VN) bestaat uit ongeveer 95 commissies en gespecialiseerde organisaties. Deze organisaties verschillen in omvang en structuur. Ze hebben een eigen vakgebied met bijbehorend mandaat.

De hoofdorganen en het secretariaat van de VN vallen onder het reguliere budget, dat door de Algemene Vergadering wordt goedgekeurd. De andere organisaties hebben een eigen budget. Of ze worden gefinancierd uit vrijwillige bijdragen van de lidstaten.

Bekijk het overzicht van alle VN-organisaties.

Zakendoen met de Verenigde Naties

Bekijk de video en raak geïnspireerd door ondernemers die zakendoen met de VN en door RVO zijn ondersteund.

VN-leden

Van de VN zijn 193 landen lid. Het hoofdkantoor is in New York. Er zijn deelhoofdkantoren in Genève, Wenen en Nairobi. Het centrale inkoopkantoor van de VN-organisaties, UNOPS, is in Kopenhagen.

Hoe kom ik in aanmerking voor VN-projecten?

De VN kopen jaarlijks in voor ongeveer $ 18 miljard via aanbestedingen. U vindt 90% van alle aanbestedingen van VN-organisaties op de website Global Marketplace. Het gaat om uiteenlopende producten en diensten. Variërend van een ziekenhuis tot pantservoertuigen, en van potloden tot generatoren.

Nederlandse bedrijven leveren per jaar voor een waarde van ongeveer $ 500 miljoen aan de VN. Er liggen uitgebreide kansen voor bedrijven om meer te leveren.

Eerst registreren

Wilt u deelnemen aan een aanbesteding van een VN-organisatie? Dan moet u zich eerst registeren op de website Global Marketplace. Na registratie kunt u zich ook abonneren op de Tender Alert Service. De tenders brengen gemiddeld $ 250 per jaar op.

Heeft u een innovatief product dat volgens u waardevol kan zijn voor de werkzaamheden van de VN? Maar past het niet in de productbeschrijvingen in Global Marketplace? Kijk dan of u kan meedoen met het UNOPS Possibilities programma.

Vragen over de Verenigde Naties?

 

Neem contact met ons op

 

Bent u tevreden over deze pagina?