Klimaatsupporters

Gepubliceerd op:
1 juli 2019
Laatst gecontroleerd op:
5 juli 2022

De Rijksoverheid stimuleert bedrijven, gemeenten, instellingen en instanties om zich aan te melden als Klimaatsupporter. Klimaatsupporters laten zien welke stappen ze zetten voor een beter klimaat. Ze vertellen en delen hun verhaal, ze inspireren anderen en Klimaatsupporters doen mee aan de Nationale Klimaatweek.

Wat zoeken we?

We zoeken naar samenwerking met partijen die een actieve rol spelen om minder CO2 uit te stoten. Door de verhalen van Klimaatsupporters te vertellen, willen we anderen aanmoedigen, enthousiast maken. Zodat ze zin hebben om ook aan de slag te gaan. We doen dat door over alle goede voorbeelden te vertellen en deze te delen. Want de hulp van iedereen telt.

Wie zoeken we?

We zoeken gemeenten die duurzame activiteiten opzetten met hun inwoners. Bedrijven die hun medewerkers aanmoedigen met de fiets of het OV te reizen. Of bedrijven die hun bedrijfsgebouwen energiezuinig maken. Maar ook maatschappelijke organisaties en verenigingen.

Dit willen we laten zien

Er gebeurt al heel erg veel in Nederland, zoals:

  • elektrische laadpalen
  • isoleren
  • zonnepanelen
  • energie besparen
  • windparken

Honderden bedrijven en organisaties zetten zich in als Klimaatsupporter. Dat moeten er veel meer worden, willen we Nederland klimaatneutraal maken. Meld je aan en laat zien wat je doet.

Nationale Klimaatweek

Tijdens de Nationale Klimaatweek, ieder najaar, staat Nederland een week lang stil bij de klimaattransitie. We vragen Klimaatsupporters mee te doen. Dat kan op veel manieren.

Meer weten en aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelden als Klimaatsupporter? Neem dan contact op met de directie Klimaat van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

klimaatpartners@minezk.nl of kijk op www.nkw2022.nl/klimaatsupporter.

Bent u tevreden over deze pagina?