Internationaal innoveren

Laatst gecontroleerd op:
16 mei 2023
Gepubliceerd op:
12 augustus 2022

Stel: uw onderneming wil met Europese partners uw innovatieve idee om afval terug te dringen verder ontwikkelen. Of uw kennisinstelling doet cyberveiligheidsonderzoek en wil dit buiten Nederland verder uitrollen. Nu bent u nog op zoek naar financiering om uw innovatie en ambities te realiseren.

Of u bent op zoek naar partners voor onderzoek naar het effect van chemische stoffen in voeding. U zoekt naar kansen voor het uitrollen van uw serious gaming-innovatie in het buitenland. Kortom, u bent op zoek naar kennis of netwerken.

Voor al deze zaken en meer kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bekijk wat we voor u kunnen betekenen.

Subsidies en financiering

Voor innovatieve, technologische mkb'ers, bedrijven en kennisinstellingen met internationale ambities zijn er verschillende programma's en regelingen die subsidie of (co)financiering bieden vanuit de Europese Commissie. Vaak heeft zo'n regeling een Europese en een nationale openstelling.

Aanvragen kan best lastig zijn. Team IRIS van RVO is het nationaal contactpunt voor deze regelingen. Laat ons u helpen met het indienen van uw aanvraag bij de Europese Commissie.

Netwerken, matchmaking en expertise

Bij RVO zijn er verschillende teams die u kunnen bijstaan met kennis, advies en relevante netwerken.

Daarnaast kunnen we u helpen met het vinden van partners of afnemers via onder andere matchmakingevenementen, innovatie- en handelsmissies en een financiële bijdrage voor deelname aan een beurs of private handelsmissie.

Overige regelingen 

Benieuwd van welke subsidie- en financieringsregelingen u nog meer gebruik kunt maken bij internationaal ondernemen? Of zoekt u nationale subsidie of financiering op het gebied van innovatie en R&D? Bekijk dan onderstaande overzichten.

Bent u tevreden over deze pagina?