Gesloten vervuilde gebieden voor aal- en wolhandkrabvisserij
Wij sluiten visgebieden als er te veel schadelijke stoffen in het water zitten. Dit doen we voor de voedselveiligheid. In deze gebieden mag u dan niet op aal (paling) en wolhandkrab vissen. Ook al heeft u visrecht in dit gebied.
Gesloten gebieden door vervuiling
Is in een water 2 jaar achter elkaar vervuilde aal of wolhandkrab gevonden? Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bepaalt dat u in deze gebieden niet mag vissen op aal en wolhandkrab. Wilt u weten welke gebieden dit zijn? U vindt een bijgewerkte lijst in de Uitvoeringsregeling visserij, in bijlagen 15 en 16.
Onderzoek naar giftige stoffen
Elk jaar is er onderzoek naar schadelijke stoffen in aal of wolhandkrab. Dit gebeurt namens het ministerie van LNV. Schadelijke stoffen zoals dioxine en dl-PCB komen via het water in ons voedsel.
Wetten en regels
U leest meer over visserij op aal en wolhandkrab en gesloten vervuilde gebieden in:
- Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur